Rijksoverheid 41 ICT trainees rijker

Sinds 1 september 2017 is de Rijksoverheid 41 ICT trainees rijker. Met de start van deze tweede tranche van het Rijks ICT Traineeprogramma telt het Rijk nu 79 ICT trainees. Na een uitgebreide introductie zijn zij op woensdagmiddag 6 september begonnen op hun eerste werkplek. De werkplekken zijn verspreid over de gehele Rijksoverheid; van uitvoering tot beleid, van een programma in het noorden tot een CIO office op de Haagse vierkante kilometer.

Uitgebreide selectie

De trainees die starten bij het Rijks ICT Traineeprogramma (RITP) hebben een lange selectieprocedure achter de rug. Menig CIO, CTO of directeur heeft bijgedragen aan de selectie om de beste ICT trainees te laten starten. Het traineeprogramma startte met een introductie waar de trainees elkaar en de Rijksoverheid beter konden leren kennen. De groepsbinding bevordert kennisuitwisseling, samenwerking en het lerend vermogen van de trainees. Tijdens de introductie was er ook een rondleiding in het “nieuwe Rijkskantoor” Rijnstraat 8 en konden zij het gesprek aangaan met onder andere de CIO Rijk Hans Wanders, gedelegeerd opdrachtgever en directeur I-Interim Rijk Mo Jaber en plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, Luitenant-generaal Wijnen.

Rijkstrainees ICT 2017
Beeld: Bas Kijzers

Kweekvijver

Het RITP is een tweejarig traineeprogramma. De trainees werken tijdens deze twee jaar op drie verschillende werkplekken bij ten minste twee overheidsorganisaties. Daarnaast krijgen zij een mentor, een opleidingsprogramma en een trainee-buddy uit een eerdere tranche. Het RITP dient als kweekvijver voor talent en is een van de maatregelen uit de kabinetsreactie op het eindrapport van de Tijdelijke commissie ICT-projecten onder leiding van Ton Elias.