Rijksambtenaren krijgen een nieuwe rechtspositie: factsheet voor HR-adviseurs

Dit is de factsheet voor HR-adviseurs binnen het Rijk. Vanwege de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) gaat de rechtspositie van ambtenaren veranderen; de planning is gericht op 1 januari 2020.

Nieuwe rechtspositie voor rijksambtenaren

Lees meer in de factsheet (pdf) over het waarom van deze wet, wat er wel of niet gaat veranderen, en wat dat voor jouw rol als HR-adviseur betekent. Let op: al vanaf 2018 kunnen gevolgen ontstaan bij het aangaan of verlengen van tijdelijke aanstellingen.

Heeft u vragen? Of kunnen wij u nog ergens mee helpen?

Wij staan u graag bij met raad en daad. Op onze website vindt u meer over het Kennispunt Nieuwe Rechtspositie van EC O&P. U kunt bij het kennispunt terecht voor vragen over de nieuwe rechtspositie en de gevolgen hiervan. U bereikt ons telefonisch (06 - 52 40 63 98) op maandag van 13.00 tot 17.00 uur of per e-mail.