Inkoopklas UBR|HIS; wegwijs binnen het inkoopvak

UBR|HIS organiseerde in september alweer haar 3e inkoopklas. De inkoopklas maakt collega’s wegwijs binnen de organisatie en het inkoopvak en draagt zo bij aan de inkoopprofessional van de toekomst.

Het programma was ook dit keer heel divers

Je kon je aanmelden voor 10 verschillende workshops op het gebied van inkoop, zoals LEAN en inkopen in de publieke sector. Je kon ook kiezen voor een mini cursus time management, spoedcursus contractmanagement of een workshop van de Inhuurdesk. We lichtten een aantal workshop voor je uit.

Samen ontdekken wat customer intimacy is

Inzicht krijgen in verschillende communicatiestijlen? Achterhalen wat de werkelijke klantbehoefte is? Hoe belangrijk is non-verbale communicatie nu eigenlijk? En vooral, wat maakt een gesprek tot een succes? Deze punten stonden centraal in de workshop Customer intimacy van Albert M. van Ruitenburg (KOOP). Deze actieve workshop legde de nadruk op ervaringen en kennis die je al in huis hebt en het oefenen van klantgesprekken.

Zelf ervaren om in een Tenderboard te zitten

In deze workshop van Robert Jansen en Sarah Rose ging je als lid van de Tenderboard met een echte casus aan de slag. Op die manier kon je zelf ervaren hoe het is om in een Tenderboard te zitten en advies te geven over complexe aanbestedingen. Het verschil tussen het advies van de inkoopklas en de echte Tenderboard bleek uiteindelijk heel klein.

fotocollage HIS inloopklas

Intrinsieke motivatie: balans tussen werk en privé

Wat zijn jouw drijfveren? Wat inspireert jou? En wat beïnvloed jouw motivatie? Dat was het thema van de workshop intrinsieke motivatie gegeven door Bhartie Nannan (EC O&P). Door het behandelen van casussen en het voeren van speeddates leerde je onder meer hoe jouw motivatie op privévlak in verhouding staat met je werk en hoe je de link tussen beide legt.

De rol van de CDI-office binnen het rijk

Wat, waarom en wie zijn de CDI-offices? En hoe dragen zij bij aan een betere inkoopuitvoering samen met de Inkoop uitvoeringscentra (IUC) voor het Rijk? Martijn Otte (BZK), Odile Mijnheer (VWS) en Eugenie Roozen (SZW) gaven een inkijkje in de werkwijze van de CDI-offices, het inkoopstelsel en de verschillende rollen.

Handelen naar de letter, maar in strijdt met de geest is niet rechtmatig

Tijdens de workshop aanbestedingsrecht gaf jurist Henk van der Wal tips en trucs over inkopen en aanbesteden. Waar moet je aan denken en waar krijg je bijvoorbeeld mee te maken bij een aanbesteding? In de inkoopwereld heb je namelijk te maken met verschillende soorten recht, zoals bestuursrecht, aanbestedingsrecht, privaatrecht, ambtenarenrecht en strafrecht.

Wil jij ook deelnemen aan de Inkoopklas?

Of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Eveline van Petten (projectleider inkoopklas).