Binnenwerk: professionele begeleiding bij P-Direkt

Per 1 december 2016 richt Binnenwerk zich op de collectieve instroom en behoud van mensen met een arbeidsbeperking. Bij P-Direkt zijn eind vorig jaar 45 medewerkers gestart en is de uitval verwaarloosbaar klein. Dit succes is mede te danken aan de professionele begeleiding op de werkvloer van teamleiders en jobcoaches.

De jobcoaches van De Overstap begeleiden alle 45 mensen in hun nieuwe functie, bieden ondersteuning bij problemen en zorgen dat ze zich thuis voelen.

Mirjana van Tulden is jobcoach van Adviesbureau De Overstap, een gespecialiseerde re-integratie- en jobcoachorganisatie. Dagelijks loopt zij samen met een collega over de werkvloer bij P-Direkt, om eventuele problemen of frustraties direct aan te pakken. Lees meer over hun ervaringen in het artikel “Een goede jobcoach ‘infiltreert’ bijna” via de website van het Werkbedrijf Regio Zwolle.    

Binnenwerk P-Direkt jobcoaches
Han Kuipers (directeur) en Mirjana van Tulden (jobcoach) van De Overstap Fotografie: Raymond van Olphen

Meer over Binnenwerk

Het doel van Binnenwerk is om duurzame banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Voor ieder rijksonderdeel die dat wilt, verzorgt Binnenwerk het werven, begeleiden en organiseren van banen. Het gaat om collectieve plaatsingen in teams van 15 banen waarbij een toegewijde teamleider en jobcoach zorgen voor voldoende aandacht en begeleiding. Denk aan nuttige werkzaamheden waarbij er geen verdringing is van bestaand werk, zoals schoonmaak, ordenen van dossiers en catering. Heb je vragen over Binnenwerk? Lees meer op de website www.UBRijk.nl/Binnenwerk of stel deze aan ons via Binnenwerk@rijksoverheid.nl