Werken voor Nederland: kwartaaloverzicht Content & Social media

Op het platform Werken voor Nederland vindt u interviews, verhalen, blogs en video’s waarin rijksmedewerkers vertellen en laten zien hoe het is om bij de rijksoverheid te werken. Doel is concrete werving en zichtbaarheid van het Rijk als aantrekkelijke werkgever. Dat de strategie werkt blijkt uit het aantal bezoekers van de site, de goede respons op vacatures en het groeiende aantal volgers en likes via social media. Zoals ook in de wervingscase op zoek naar arbeidsinspecteurs.

Arbeidsmarkt icoon

Uitgelichte case: ‘De Inspectie SZW zoekt arbeidsinspecteurs’

Het EC O&P-team Content & Social media, onder de vlag van Werken voor Nederland, werkte succesvol aan het wervingsvraagstuk voor de Inspectie SZW. Die had een flinke wervingsvraag voor arbeidsinspecteurs, in heel Nederland. Op korte termijn moesten 59 plekken worden vervuld. Via inzet van een verhaal  ‘Een dag op pad met een arbeidsinspecteur’ en de verspreiding van dit verhaal in combinatie met de openstaande vacatures via Facebook en LinkedIn zijn er ongeveer 1250 sollicitaties gegenereerd. De social media kanalen zorgden voor meer dan 60% van de bezoekers naar de vacatures. De media-inzet kostte €3.250. Inmiddels heeft de Inspectie SZW genoeg sollicitanten om meerdere wervingsrondes te vullen.

Een overzicht van statistieken Facebookbericht omtrent de werving van de arbeidsinspecteurs:

Statistieken werving arbeidsinspecteurs

Nieuws en meer cases

Het team Content & Social media Werken voor Nederland kijkt terug op een succesvol eerste kwartaal van 2018. Lees nieuws, cases, data en trends op het gebied van social media in de ‘Werken voor Nederland Content & Social media Update – Kwartaal 1 2018’.