UBR HIS: rekening houden met elkaar

Over niet al te lange tijd komt de zomervakantie er aan. Ook leveranciers willen dan graag even tot rust komen en van een welverdiende vakantie genieten. Ze gaan daarna weer fris aan de slag en zorgen voor goede offertes en vervolgens goede prestaties. Dit is ook in ons belang.

Het goede voorbeeld geven

Rijkswaterstaat gaf enkele jaren geleden het goede voorbeeld. In de bouwvak en in de kerstperiode voert zij in principe geen aanbestedingen uit (zie ook hier).

sailing boat

UBR HIS volgt dit goede voorbeeld graag, en wel door de inschrijvingstermijn van de aanbestedingen te verlengen. Dit geeft iedereen rondom de aanbesteding extra tijd en ruimte om goed te presteren en voorkomt onnodig stressvolle piekmomenten.

Hoe werkt dit in de praktijk?

  • Aanbestedingen die we tussen 15 juni en 15 augustus publiceren, verlengen we in principe altijd met 3 weken.
  • Aanbestedingen die we tussen 15 december en 7 januari publiceren, verlengen we in principe altijd met 2 weken.

Zie ook