In de spotlight (9)

Deze editie staat Marco Brant in de spotlight. Marco is manager Werving & Selectie Arbeid bij het Expertisecentrum Organisatie & Personeel (EC O&P). “Je leert alleen maar door te doen. Stel niet uit en heb het lef om zaken op te pakken. Het is een continu proces, dus gewoon DOEN!”

Marco Brant

Marco Brant

Wat is je droom?

Ik ben van mening dat je altijd dromen moet hebben en deze achterna moet gaan. Kijk naar de mogelijkheden, soms kan je een droom ook in etappes doen. Je leeft nu, geniet daar ook van. Privé wil ik nog altijd een keer een lange(re) zeilreis met mijn vrouw maken. Op zakelijk gebied wil ik door middel van WenS invulling geven aan mijn visie: van Human Resources naar Human Capital waarbij de kandidaat centraal staat. De kandidaat is onze toekomst, daar willen we als rijksoverheid verder gaan.

Wat houdt voor jou het project WenS in?

Het mooie van WenS is dat het project zich richt op tijdelijk en vast dienstverband waarbij ook de tijdelijke arbeidsvragen meegenomen kunnen worden. Het project houdt voor mij persoonlijk in dat we de rijksoverheid breed helpen om de juiste kandidaat op de juiste plek te krijgen en het inzichtelijk hebben en krijgen waar de behoefte van de organisatie zit. Het maken van de perfecte match geldt voor zowel interne als externe kandidaten.

Wat is je rol binnen het project?

Ik ben naast mijn rol als manager Werving & Selectie ook lid van de werkgroep WenS. Het doel is om WenS binnen EC O&P te realiseren. Mijn rol is om dat ook waar te maken. Dat doe en kan ik niet alleen. Samen met mijn gemotiveerde en professionele team dragen wij bij aan het mede organiseren van een goede beheerorganisatie. Daarbij moeten we ook zorgen dat we een goede aansluiting hebben richting de stakeholders.

Wat zijn je lessons learned?

Dat is heel makkelijk en bevat maar één woord: DOEN! Het is het “plan, do, check, act” waarmee we het verschil gaan maken met elkaar. Doe dingen, ondervind het, zorg dat je bij blijft en blijf sturen. Stel dingen niet uit en heb het lef om dingen op te pakken. Lukt het niet? Stel het bij en ga weer verder. Je leert alleen maar door het te doen. Het is een continu proces, dus gewoon DOEN!

Omdenken
Kijk voor meer informatie over de rijksbrede Werving en Selectie oplossing op www.ubrijk.nl/wens of neem contact op via wens@minbzk.nl