Kennisnetwerk Tenderboards te gast bij Politie Den Haag

Op 20 november 2018 organiseerde de HIS en NEVI Publiek het Kennisnetwerk Tenderboards op een prachtige locatie, het Hoofdbureau van de Politie in Den Haag. Het kennisnetwerk stond in het teken van het delen van interesse, kennis en ervaring over Tenderboards in de publieke sector. Daarnaast was er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en te leren van aan elkaars Tenderervaringen.

Kennisnetwerk Tenderboard

Een Tenderboard kan van grote waarde zijn binnen een organisatie. De vele aanwezigen van het Kennisnetwerk zien een Tenderboard ook als een kwaliteitsinstrument. Je kunt het op verschillende manieren inrichten. Veel organisaties zien een Tenderboard als een extra stap die veel tijd kost. Maar het kan voor een organisatie juist van groot belang zijn om experts op het gebied van aanbestedingen in te zetten als second opinion. Hierbij kan een overweging zijn om dit door interne en/ of externe mensen te laten doen. De meningen hierover waren verdeeld.

Daarnaast heeft een organisatie in veel gevallen maar één Tenderboard die hierdoor veel kennis bezit over aanbesteden projecten. Hierdoor herkennen zij vaak verbeterpunten uit eerdere aanbestedingen en koppelen deze terug. In dit geval zal een Tenderboard juist bijdragen aan het versneld doorlopen van een project.

Lees het volledige verslag van het Kennisnetwerk Tenderboards op de website van de NEVI.

Klik hier voor meer informatie over de Tenderboard van de HIS.