'We gaan het gewoon doen'

Twee Rijksambtenaren, de een werkzaam bij de Raad voor de rechtspraak en de ander bij DG Politie van het ministerie van Justitie en Veiligheid, besloten samen koffie te gaan drinken en ruilden vervolgens van functie. Hoe kregen ze dat voor elkaar? Dat leest u hier.

Yinka Tempelman en Harry Koster ontmoetten elkaar eind april op een functieruilbijeenkomst, georganiseerd door EC O&P. Belangstellenden leerden elkaar kennen tijdens een ‘speeddate’ en wisselden informatie over hun organisatie en functie uit. Later volgenden ook alle cv’s van de deelnemers. Zo ging dat ook met Yinka en Harry.

Foto Yinka

Yinka Tempelman: 'Ze vertrouwden ons in onze keuze'

Super laagdrempelig

'Ik kreeg meer dan veertig profielen in mijn mailbox met mensen die meededen met de functieruil. Hoe mooi is dat! Het politiewerkveld interesseert mij en Harry’s functie leek op die van mij. Dus ik heb Harry gebeld voor een koffiedate. Super laagdrempelig,' vertelt Yinka, die toen nog werkzaam was bij de Raad voor de rechtspraak als adviseur strategie en programmamanager Kwaliteit.

foto Harry

Harry Koster: 'Geen enkel moment heb ik getwijfeld of ik dit nu moest doen.'

'Het gesprek met Yinka was een bron van herkenning waar het de basis van onze werkinstelling betrof. Belangrijk wanneer je elkaars plaats in gaat nemen. Over het interessante aan elkaars baan waren we het snel eens. Het tweede gesprek eindigde dan ook in "We gaan het gewoon doen!"', vult Harry aan. Hij werkte toen als beleidsadviseur bij het programma Regie en Strategie binnen DG Politie.

Hoe verliep de medewerking van de managers?

'De wederzijdse managers stonden vanaf het begin open voor deze ruil. Yinka en ik waren er ook van overtuigd dat we qua persoonlijkheid goed zouden passen binnen elkaars organisatie. De gesprekken met de managers verliepen dan ook prettig en soepel', antwoordt Harry die sinds 1 oktober het werk van Yinka bij de Raad voor de rechtspraak doet.

'Het ging heel soepel', zegt Yinka. 'Eigenlijk werden zij een beetje voor een voldongen feit gesteld. Ze hadden al "ja" gezegd op een eventuele functieruil. En ze vertrouwden ons in onze keuze. Ook hielp het feit dat er geen gedoe was over de arbeidsvoorwaarden.' Zij werkt sinds 1 oktober in de functie van Harry bij DG Politie.

Welke angsten moest je overwinnen om deze uitdaging aan te gaan?

'Ik denk dat mijn angsten mij heel lang hebben tegengehouden om de stap te nemen. Ik was er van overtuigd dat ik niet snel weer zo’n leuke werkomgeving en positie zou krijgen als ik had. Daar had ik per slot van rekening jaren aan gebouwd. Maar ik had echt het gevoel dat ik stilstond. Kan ik nu niet meer zeggen, het stroomt weer alle kanten op. En wist ik veel dat er zoveel leuke mensen bij DG Politie werken', vertelt Yinka.

'Geen enkel moment heb ik getwijfeld of ik dit nu moest doen', zegt Harry. 'Ik ben er zelf voorstander van dat de Rijksoverheid bij de opgaven waar zij voor staat veel meer gebruik maakt van de breed aanwezige kennis en ervaring van medewerkers binnen de Rijksdienst. Dat betekent dat je los van departementen, budgetten, formatie en andere technische obstakels ook gebruik moet kunnen maken van de breed aanwezig expertise. Dat Yinka en ik dat nu doen via de functieruil, is een mogelijkheid. Maar ik hoop dat het in de (nabije) toekomst ook mogelijk is dat er bij het oppakken van een bepaald probleem en/of opgave gekeken wordt hoe de uitwerking hiervan (tijdelijk) te bezetten is door medewerkers van verschillende departementen en uitvoeringsorganisaties'.

Wilt u weten hoe Yinka en Harry de eerste twee maanden van hun ruil beleefd hebben? Lees dan de volledige interviews met Yinka en met Harry (pdf).