Succesvolle Juridische Meet & Match in Leeuwarden

De Juridische Meet & Match Noord-Nederland op dinsdag 9 april is met bijna negentig deelnemers een groot succes geworden. In Leeuwarden maakten zij kennis met het werk van vijf Rijksorganisaties die in het noorden actief zijn. De bijeenkomst was een initiatief van programma Samenwerking Rijk Noord (SRN), in samenwerking met programma Deltaflex.

Na een plenair gedeelte met een algemene toelichting konden de deelnemers het gesprek aangaan met vertegenwoordigers van de aanwezige partijen: het Openbaar Ministerie, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB), Rechtbank Noord Nederland & Overijssel en Agentschap Telecom. Dat leverde boeiende contacten en ontmoetingen op.

“Goed dat deze bijeenkomst er is”, opende Henk Jan Derks, directeur Bedrijfsvoering en ICT bij het CJIB dat in het gebouw aan de Tesselschadestraat 55 als gastheer fungeerde. “Het noorden heeft veel te bieden. Als Rijksorganisaties hebben we samen enorm interessante werkzaamheden in huis. Bovendien wonen en werken we hier in prachtige provincies. De combinatie van loopbaankansen en leefomgeving maakt dat we een aantrekkelijk werkgever kunnen zijn.”

Horizon verbreden

Ook Meike Barnhard, vanuit SRN als dagvoorzitter bij de Meet & Match betrokken, is enthousiast. “Op dit soort bijeenkomsten wordt zichtbaar hoeveel kansen tot samenwerking er liggen. Het is mooi om te zien dat mens en organisatie met elkaar in contact komen. De deelnemers hebben hun horizon verbreed en nieuwe contacten opgedaan.”

“Vandaag ging het om juridische functies, maar deze verbinding wordt op meerdere domeinen gezocht. Gezamenlijk zijn Rijksdiensten in staat in de noordelijke regio mensen blijvend perspectief te bieden. Programma SRN levert aan dat perspectief en de verbinding die daarvoor nodig is graag zijn bijdrage.”

Op de hoogte blijven?

Hou de SRN-website in de gaten, volg SRN op LinkedIn of meld je aan voor de SRN-nieuwsbrief.