Roelien weet raad

Roelien Kappert van Team Inclusief geeft antwoord op vragen die regelmatig binnenkomen. In de 2de editie van dit jaar reageert zij op een vraag over jobcoaching en hoe een werkplek van een medewerker met een arbeidsbeperking gefinancierd wordt.

Roelien weet raad

Hoe kan Team Inclusief mij helpen als ik behoefte heb aan jobcoaching?

Team Inclusief geeft je uitleg over het doel en de wijze van waarop jobcoaching ingevuld kan worden. Ook kan je geadviseerd worden over de bureaus die door het UWV erkend zijn in de regio waar je werkzaam bent, zodat je zelf hen zelf kunt benaderen voor een passende jobcoach.

Hoe wordt een werkplek van een medewerker met een arbeidsbeperking gefinancierd?

De wijze van financiering wordt per ministerie bepaald. Het komt voor dat er centraal budget wordt gereserveerd om centraal formatie beschikbaar te stellen waarop kandidaten kunnen instromen. Er zijn ook ministeries waar kandidaten bovenformatief instromen.

Vragen

Heb je ook een vraag over een medewerker met een arbeidsbeperking? Mail dan naar teaminclusief@rijksoverheid.nl.