Functieruilen binnen het Rijk nu nog gemakkelijker dankzij nieuwe app en website

Voor rijksmedewerkers die interesse hebben in een andere werkomgeving en uitdaging binnen de Rijksoverheid wordt het nu een stuk makkelijker om een volgende stap in hun loopbaan te zetten. Vanaf nu is namelijk de nieuwe FunctieRuil app met bijbehorende ondersteunende website beschikbaar.

functieruilapp

Gemakkelijker dankzij app en website

Geïnteresseerde medewerkers kunnen met deze nieuwe app eenvoudig een profiel en zoekcriteria aanmaken en meteen beginnen te zoeken naar mogelijke ruilkandidaten binnen of buiten de eigen organisatie. De app biedt mogelijke matches aan op basis van bijvoorbeeld functie, schaal of regio.

Daarnaast kunnen medewerkers via de app op een laagdrempelige manier toegang krijgen tot eventuele aanvullende dienstverlening. Ook als ruilen vooralsnog niet tot stand komt, leidt een verkenning vaak toch tot nieuwe contacten en inzichten voor een verdere ori├źntatie.

Over de app en site

De FunctieRuil app met ondersteunende website is ontwikkeld ter aanvulling op de bestaande dienstverlening rond het ruilen van functie en heeft als doel bij te dragen aan de mogelijkheden tot mobiliteit binnen de Rijksoverheid.

De app is te vinden in de Playstore van Android. Apple-gebruikers kunnen een account aanmaken via de ondersteunende website www.functieruilrijk.nl, waarna de app voor iOS kan worden gedownload.

De app en site zijn in co-creatie ontwikkeld door P-Direkt en UBR Personeel i.o.

Ondersteuning

Voor vragen of ondersteuning kunnen gebruikers van de app terecht bij de mobiliteitsadviseurs van UBR Personeel of mailen naar functieruil@rijksoverheid.nl. Gebruikers die buiten onze klantenkring behoren worden in deze pilotfase doorverwezen naar de eigen service organisatie.

Lees meer over het ruilen van functie en de FunctieRuil app.