SRNspiratie voor managers bij de Rijksoverheid in het Noorden

Op woensdag 16 oktober vindt onder de naam SRNspiratie een bijeenkomst plaats voor managers bij de Rijksoverheid in het Noorden. De sessie wordt georganiseerd door Noordelijk Leiderschap, een initiatief dat valt onder programma Samenwerking Rijk Noord (SRN).
 

Het doel van SRNspiratie is om managers met elkaar in contact te laten komen op een manier die tot de verbeelding spreekt. Inspiratie is daarbij belangrijk, omdat van leidinggevenden ook enthousiasme en stimulering wordt verwacht. “Managers zijn ook in het Noorden van enorme waarde voor onze Rijksorganisaties”, vertelt Renée Schmidt, SRN-projectleider en medeorganisator van SRNspiratie.

“Enerzijds wordt van hen gevraagd om een visie te hebben en bij te dragen aan de ontwikkeling van medewerkers. Denk hierbij aan het voeren van het goede gesprek, het inschatten van het potentieel, maar ook het los kunnen laten van mensen. Aan de andere kant zijn managers zelf ook medewerkers van wie wordt gevraagd nieuwsgierig, leergierig en dus in beweging te blijven.”

Potentieel

Rijksdiensten in het Noorden beschikken over een grote interne markt met het nodige potentieel. SRNspiratie zal managers op een ludieke manier inspireren, tegen de achtergrond van de regionale arbeidsmarkt met zijn eigen dynamiek en uitdagingen. Renée: “We zijn druk bezig met een mooi programma. Eind augustus hoort de doelgroep meer van ons en doen we een uitnodiging uit.”

Noordelijk Leiderschap

Meer weten over SRNspiratie en Noordelijk Leiderschap? Of wil je delen wat jou inspireert? Neem contact op met Renée Schmidt.