Marktconsultatie sanitaire supplies- services

Denk jij met ons mee? De categorie Schoonmaak wil met de aanbesteding voor Sanitaire supplies maximaal resultaat bereiken op de duurzaamheidsambities van het Rijk. Wij hebben hiervoor de kennis en expertise van de markt nodig en organiseren daarom een marktconsultatie.

Duurzame partnerschap

In het kader van sociale duurzaamheid zetten we een deel van de totale opdracht, als voorbehouden opdracht in de markt. Het doel is zoveel mogelijk duurzame banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door het toepassen van deze procedure hopen we een verandering in de markt op gang te brengen. We willen met deze aanbesteding nadrukkelijk een partnerschap aangaan met de winnende inschrijver(s), zodat we samen werken aan innovatieve oplossingen voor sociaal maatschappelijke uitdagingen.

Wat is de opdracht?

Wij willen graag de frequente services voor sanitaire supplies als een voorbehouden opdracht in de markt zetten. Het betreft het wisselen van schoonloopmatten en van damesverbandcontainers voor de gehele Rijksoverheid. De geschatte omvang van deze opdracht is tussen 800 en 1.000 schoonloopmatten en tussen de 8.000 en 10.000 damesverbandcontainers op honderden grote en kleine locaties in Nederland. We verdelen de opdracht in meerdere geografische percelen.

Wat is een voorbehouden opdracht?

In de Aanbestedingswet 2012 staat dat een aanbestedende dienst een opdracht kan voorbehouden aan sociale werkplaatsen en ondernemingen die de maatschappelijke en professionele integratie van gehandicapten of kansarmen stimuleren. Mits deze ondernemingen minstens voor 30% mensen in dienst hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat zoeken wij?

We zoeken dus naar zelfstandig sociale ondernemingen die als primair en expliciet doel hebben om een maatschappelijk sociaal probleem op te lossen. En dit ook duidelijk  in hun missie hebben beschreven. Met daarnaast ook tenminste 30% medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt dan wel een arbeidsbeperking. 

Wij nodigen u graag uit voor de marktconsultatie op 2 september

Voordat wij de aanbesteding publiceren krijgen wij graag meer inzicht in deze markt. Wij willen graag onze huidige ideeën toetsen en zorgen dat wij een haalbare uitvraag opstellen.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen als je als sociale ondernemer geïnteresseerd bent in deze aanbesteding. De marktconsultatie vindt plaats in van 09:00 - 12:00 in het LEF Future Center in Utrecht.

Planning

Aanmelden marktconsultatie

Aanmelden voor de marktconsultatie kan via cmschoonmaak@rijksoverheid.nl.