Even voorstellen: Urline Lynch, projectmedewerker bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Urline Lynch (55) is getrouwd en heeft een zoon van 9 jaar. Ze werkt sinds een half jaar als projectmedewerker bij het Centrum ter bevordering van de import van ontwikkelingslanden (CBI), binnen Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Urline werkt er nog niet lang maar voelt zich helemaal op haar plek vanwege het internationale karakter van de organisatie.

Wat houdt je functie precies in?

‘Voor dit project bij het CBI nodigen we in Indonesië ondernemers uit om deel te nemen aan coaching en trainingen. Dit doen we om toetreding tot de Europese markt te bevorderen. Ik heb een coördinerende rol ten aanzien van het samenbrengen van de ondernemers die meedoen en regel en organiseer alles op logistiek gebied. Ik onderhoud ook contacten met de lokale of internationale experts. Het is een functie met veel verschillende taken.’

Wat spreekt je het meest aan in je werk als projectmedewerker?

‘Het internationale karakter van het werk. Ik heb altijd voor internationale organisaties gewerkt met collega’s uit allerlei landen. Door mijn contact met de ondernemers in Indonesië heb ik het gevoel dat de wereld kleiner wordt. Wat mij ook aanspreekt is dat geen dag gelijk is aan een andere.  Ik moet snel handelen, coördineren, organiseren, deelnemen en meedenken. Dat maakt het werk erg afwisselend en uitdagend. Samenwerken is ook belangrijk. Dat gaat heel goed omdat ons team bestaat uit fijne collega's.'

Hoe ziet je werkverleden eruit?

‘Ik heb secretariële werkervaring en heb gewerkt als projectondersteuner. Bij het Joegoslavië Tribunaal heb ik 6 jaar gewerkt en ben ik onder andere data-entrymedewerker geweest. In die functie heb ik wereldwijd bewijslast verzameld, geordend en aangeleverd, zodat dat dat in de rechtszaal kon worden gebruikt. Die werkomgeving komt erg overeen met die van RVO.’

Je bent door Team Inclusief voorgesteld op deze functie. Hoe is dat gegaan?

‘Na het Joegoslavië Tribunaal was er de economische recessie en had ik kortlopende functies op uitzendbasis. Op een gegeven moment ben ik bij de gemeente Den Haag terechtgekomen. Daar verwees een consulent mij door naar Team Inclusief. Ik kreeg een uitgebreid intakegesprek en kon goed mijn verhaal vertellen. Ik had net een baan geaccepteerd bij een uitzendbureau toen Team Inclusief mij belde met de mededeling dat ik op sollicitatiegesprek mocht bij RVO. De keuze was snel gemaakt toen ik hoorde dat ik was aangenomen. Deze baan klopt en past helemaal bij mij!'