De week van het werkplezier komt eraan! Schrijf je in

De grens tussen werk en privé wordt steeds vager en de werkdruk neemt toe. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, want werkdruk kan je ook enorm creatief maken en een positieve boost geven. Maar dit soort gezonde werkdruk mag niet omslaan in ongezonde werkstress. Investeren in je werkplezier is dus belangrijk. Daarom staat de 5e Week van de Werkstress, van 11 t/m 15 november, dit keer in het teken van werkplezier.

Investeren in je werkplezier vergroot je vitaliteit. En als je je vitaal in je vak voelt, dan presteer je beter en ben je minder vaak ziek. Daarom zetten tijdens de landelijke Week van de Werkstress vele honderden bedrijven in ons land het onderwerp werkplezier op de kaart. Ze organiseren daarvoor allerlei activiteiten die bijdragen aan meer werkplezier en aan het verminderen van werkstress.

 

wvhw

Samen aan de slag voor meer werkplezier!

Ook de Rijksoverheid doet mee. En in plaats van om ‘ieder voor zich’ een programma te organiseren, hebben de 5 shared service organisaties (SSO’s) op P&O-gebied binnen het Rijk en Mindful Rijk dit jaar de handen ineengeslagen. Het resultaat: een groot aantal gezamenlijke activiteiten. Alle workshops staan open voor alle medewerkers bij de Rijksoverheid. De organisatorische SSO’s zijn:

  • Ministerie van Financiën (Belastingdienst)
  • Rijkswaterstaat
  • Ministerie van Justitie en Veiligheid (Dienst Justitiële Inrichtingen)
  • Ministerie van Defensie
  • Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR, onderdeel van ministerie van BZK)
  • Mindful Rijk

Gezamenlijke visie

Wat de vijf SSO’s verbindt, is hun gezamenlijke visie op vitaliteit. Namelijk dat vitaliteit meerdere dimensies heeft: fysieke vitaliteit, mentale vitaliteit, sociaal-emotionele vitaliteit en zingeving. En dat al die dimensies even belangrijk zijn. In het aanbod van de SSO’s komen ze daarom alle vier aan bod. Dat zorgt voor een divers en gezamenlijk programma, voor in een groot deel van Nederland. Van yoga tot wandelcoaching, en van mindfulness tot een fantastische theatervoorstelling. En het staat niet alleen open voor de eigen medewerkers van de betreffende organisatie.

Schrijf je op tijd in, want vol is vol!
Bekijk het programmaoverzicht en informatieboekje.
Stem vooraf wel even af met je eigen leidinggevende.

Let op: overzicht volgeboekte activiteiten:

  • Mindfullnes: Adem je vitaal
  • Wandelcoaching: Reflectiewandeling met kunst op 12 en 14 november in Utrecht
  • Eigen regie en de druk van het moeten: 11 november (beide workshops) en 12 november 9.30-11.00 uur.

Over de Week van de Werkstress
Van 2014 tot en met 2017 organiseerde het ministerie van SZW de Week van de Werkstress. Sinds 2018 heeft OVAL in samenwerking met TNO de organisatie van de Week van de Werkstress overgenomen. OVAL = is de brancheorganisatie van arbodiensten, interventiebedrijven, adviesbureaus op het terrein van outplacement en loopbaanbegeleiding en loopbaan. De focus is sinds 2018 verlegd van werkstress naar werkplezier, preventie en ontwikkeling. Belangrijke factoren om werkstress te voorkomen. Meer weten over de week van de werkstress? Kijk dan op https://www.oval.nl.

Kijk voor meer informatie: Week van het werkplezier en Bedrijfszorg.