Pilot functieruil voor managers in het Noorden aanstaande

Leidinggevenden die in het Noorden voor het Rijk werken, kunnen begin 2020 deelnemen aan een pilot functieruil voor managers. De functieruil is bedoeld als ontwikkelprogramma voor ervaren managers die voor een periode van vier maanden willen ruilen met een collega in de regio.

Samenwerking Rijk Noord (SRN) werkt op dit moment aan een definitieve lijst van deelnemende rijksorganisaties. “Naast een innovatieve vorm van leiderschapsontwikkeling is dit voor managers een mogelijkheid om meer te weten te komen over de rijksdiensten in het Noorden”, vertelt SRN-projectleider Renée Schmidt over de pilot. “Zo versterken we regionale betrokkenheid en bewustzijn rond het Rijk als één werkgever.”

Mooie kans

De functieruil vindt plaats in het voorjaar van 2020. Geïnteresseerde managers ruilen dan met collega’s met een gelijkwaardige span of support en functiezwaarte (schaalindicatie 10, 11 en 12). Renée: “We denken dat het een mooie kans is voor noordelijke managers om zichzelf uit te dagen. Deelnemers zijn eigenaar van hun eigen traject en stellen hun persoonlijke leerdoelen op.”

Voor de pilot geldt een aangepaste duur van vier maanden. Na afloop wordt er met de deelnemende diensten geëvalueerd over het vervolg na de zomer.

Blijf op de hoogte!

Via de website en LinkedIn blijf je op de hoogte van de pilot functieruil in het Noorden. Wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met Renée Schmidt of stuur een mail naar de SRN-postbus.