UBR|HIS organiseerde haar eerste meeloopdag voor rijkscollega’s

UBR|HIS is een organisatie die inkoopt voor zes departementen binnen het Rijk. Daarnaast is binnen de HIS het gehele inkoopproces vertegenwoordigd, wat het een vrij uniek Inkoop Uitvoeringcentrum (IUC) maakt. Wij zijn ook een organisatie die graag leert van anderen en ook anderen juist verder wil helpen. Kennisdeling en verspreiding speelt een grote rol binnen de HIS.

Meeloopdag HIS

De HIS krijgt vaak verzoeken van collega’s om eens mee te kijken

Hoe gaat het er bij de HIS nu precies aan toe? Hoe kijken jullie daar tegen aan? Hoe gaan jullie daar mee om? Dit soort vragen horen wij regelmatig. Wij nodigden daarom op 31 oktober uit de vele aanmeldingen 10 collega’s bij het Rijk uit een kijkje te nemen in onze dagelijkse praktijk.

Maak kennis met het volledige inkoopproces

Collega’s van verschillende disciplines vertelden de deelnemers wat zij allemaal doen en hoe het er bij hun team aan toe gaat. Zo zagen de deelnemers het gehele inkoopproces van ontvangst van de inkoopaanvraag tot aan het contractbeheer van dichtbij. De aanwezigen gingen langs bij collega’s van:
•    Contactcentrum HIS
•    Afdeling Inkopen – offerte
•    Afdeling Inkopen – Europees Aanbesteden
•    Contractmanagement
•    Inhuurdesk (samenwerking HIS en UBR Personeel)
•    Contractbeheer
•    Functioneel Beheer primaire inkoopapplicaties
•    Categoriemanagement
•    Relatiemanagement

Het was een geslaagde dag!

Dit kwam zowel door het enthousiasme en de inzet van de deelnemers als ook van de collega’s van de HIS. De deelnemers zagen de HIS van een andere kant. Zij zagen het hele inkoopproces onder één dak terug. Zij haalden kennis, maar deelden ook hun kennis met ons. We leerden elkaar beter kennen. We creëerden zo ook wederzijds begrip voor elkaar.