Unieke gezamenlijke deelname van rijksdiensten aan Noordelijke Banenbeurs

Rijksdiensten in het Noorden vormen samen het grootste werkgeversplein op de komende Noordelijke Banenbeurs. Maar liefst zestien rijkspartijen doen mee aan de beurs in Groningen op 25 en 26 februari 2020, die wordt gezien als hét carrière-event in de regio.

Met meer dan 15.000 medewerkers is de Rijksoverheid een grote werkgever in het Noorden. De eendrachtige presentatie van rijksorganisaties in de regio is uniek. Nog nooit deden zoveel organisaties in gezamenlijkheid mee aan een evenement. “De bundeling van krachten is belangrijk”, vertelt Bea van Zoomeren, vanuit Samenwerking Rijk Noord (SRN) aanjager en facilitator van rijksdeelname.

“Met elkaar zorgen we voor een sterkere uitstraling van het Rijk als één werkgever in de regio. De banenbeurs biedt de deelnemende rijksdiensten een uitgelezen mogelijkheid om zichzelf te laten zien. Elke organisatie is immers zelfstandig opererend, stuk voor stuk vallend onder een bepaald ministerie. Ook dat is de aantrekkingskracht van het Rijk in het Noorden, we zijn groot én divers.”

Voorbereiding

In de voorbereiding op het event heeft SRN regelmatig afstemming met Werken voor Nederland. Bea: “Ik werk nauw samen met Monique van den Hout, projectleider Beurzen en Evenementen. Zij heeft alle know-how over dit soort evenementen in huis. Wij voegen daar onze noordelijke kennis en netwerken aan toe en spelen in op relevante events in de regio.”

Deelnemers

De aan de Banenbeurs deelnemende rijksorganisaties zijn: Dienst Uitvoering Onderwijs, Rijkswaterstaat, Centraal Justitieel Incassobureau, RijksDienst Wegverkeer, Dienst ICT Uitvoering, Doc-Direkt, Dienst Justitiële Inrichtingen, Rijks ICT Gilde, Agentschap Telecom, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Immigratie- en Naturalisatiedienst, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Dienst Terugkeer en Vertrek, Rijksvastgoedbedrijf, Belastingdienst en Dienst Justitiële Inrichtingen SSCI.

Meer weten?

Vragen over de participatie van het Rijk aan de Noordelijke Banenbeurs? Stel ze aan Bea van Zoomeren.