Het netwerk Strategische ICT Inkopers Rijksoverheid lanceert de Collegiale Denk Tank

Prachtig vak, inkopen bij het Rijk. Als Rijksinkopers weten wij natuurlijk allang dat inkoop een ontzettend boeiend en mooi vakgebied is. Wij denken mee met complexe, uiteenlopende, unieke en boeiende vraagstukken van de overheid. Deze raken bijna ook altijd direct onze maatschappij.

Thought

De vraag van de maatschappij verandert

Met de technologische ontwikkelingen zien we ook de vraag van de maatschappij veranderen. Meer digitaal, minder bureaucratie, maatwerk, connectie en oh ja, goedkoper en slimmer. Soms zijn het tegenstrijdigheden, maar ook daarin denken wij graag mee.

Gewoon doen!

Door kennisvergaring, ervaringen opdoen, informatie verzamelen en delen, proberen wij binnen het Rijk bij te houden aan welke eisen wij allemaal moeten voldoen. Dat delen gaan wij nu breed uitlichten en gewoon doen!

 

Strategische ICT Inkopers Rijksoverheid

Het netwerk “Strategische ICT Inkopers Rijksoverheid” (SIIR), lanceert hierbij de Collegiale Denk Tank. Wie wij zijn lees je in onze kersverse brochure.

Wat is de Collegiale Denk Tank (CDT)?

Denk aan een sparringsmoment, vergaren van kennis/inzichten met peers.
Je zet extra denkvermogen in voor een actueel, nu onderhanden zijnde ICT aanbesteding waar je aan werkt. Door de Denk Tank ga je op een laagdrempelige manier, voorzien van nieuwe inzichten weer de deur uit.

Wat zijn de spelregels

-      Het kost maximaal een half uur!
-      Je geeft geen huiswerk aan het panel (voorbereiden mag uiteraard, maar dan voor jezelf)!
-      Niets moet, alles mag!
 
Een inkoopadviseur pitcht 5 tot maximaal 10 minuten een vraagstuk/dilemma/casuïstiek.
Een panel van maximaal 4 tot 5 collega’s gaan vervolgens 20 minuten met jou in gesprek en denken met je mee.

Wie zitten in het panel?

Het panel voor een ICT Denk Tank kan bestaan uit een coördinator en/of je leidinggevende, een “peer” uit je eigen omgeving (collega inkoper), een member van SIIR en een gastlid.
Een gastlid is bijvoorbeeld iemand met specifieke of generalistische kennis en kunde binnen het bredere ICT domein. Denk aan beleid, CDI members, CIO, BIT, kennisdeskundigen etc.

Let’s connect!

Wil je contact leggen, meer informatie zoeken of ons volgen? Kijk dan op PleinBZK en wordt lid van de openbare interdepartementale groep “Netwerk Strategische ICT Inkopers Rijksoverheid”.
PleinBZK is ons voornaamste communicatiemiddel, waar wij berichten posten, info delen en je ons bereikt voor een CDT.