Vernieuwde website Mobiliteitsbank nu online

De vernieuwde website van de Mobiliteitsbank is online. Er staat nu een moderne website met een frisse uitstraling, nieuwe functionaliteiten, geschikt voor verschillende apparaten (telefoon, PC, Chromebook en Ipad) en technisch goed ondersteund. De vernieuwde website biedt rijksmedewerkers een actueel platform voor mogelijkheden en inspiratie rond loopbaanontwikkeling, vacatures en (tijdelijk) werk binnen de Rijksoverheid.

'De nieuwe Mobiliteitsbank is een mooi ontdekplatform geworden waar medewerkers, misschien wel juist nu in deze tijd, stil kunnen staan bij hun loopbaan en kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling', aldus Imre Morsink, product owner van de Mobiliteitsbank.

Nieuw aan de Mobiliteitsbank

Bij het vervangen en vernieuwen van de Mobiliteitsbank zijn de websites van het Rijkstalentencentrum (RTC) en Werkplus, een interne site van de Belastingdienst, geïntegreerd in de Mobiliteitsbank. Door het samenvoegen van de sites wordt, naast het aanbod van vacatures, informatie over loopbaanontwikkeling en –ondersteuning toegankelijker en makkelijker toe te passen. Denk aan informatie over:

  • mogelijkheden van loopbaanontwikkeling
  • het aanbod van loopbaancentra
  • loopbaanadvies
  • ervaringsverhalen van collega’s
  • het doen van testen waaronder de 360 graden scan.

Functionaliteit Tijdelijk Werk

Een van de functionaliteiten die nu extra aandacht krijgt op de Mobiliteitsbank is Tijdelijk Werk. Op allerlei plekken bij de Rijksoverheid veroorzaakt de coronacrisis onverwachte pieken en dalingen in werkbelasting. Dat vraagt om een herverdeling van capaciteit. Deze functionaliteit kan daarbij zowel voor managers als medewerkers uitkomst bieden.

Doorontwikkeling

De website wordt nu verder doorontwikkeld en uitgebreid. Zo komt er meer informatie over leren en opleiden, en komt er bijvoorbeeld een uitgebreide zoekfunctie.  Ook zijn er gedachten over een nieuwe naam.

Carrière Sites Overheid (CSO)

De vernieuwing van de website van de Mobiliteitsbank is net als Werken voor Nederland, Werken bij de Overheid en Functiegebouw Rijk, onderdeel van het project Vernieuwing CSO (Carrière Sites Overheid)  en is tot stand gekomen door een co-creatie van UBR Personeel en P-Direkt.

Meer informatie

Vragen of meer informatie over de Mobiliteitsbank? Neem contact op met Imre Morsink.