Samenwerking Rijk Noord faciliteert managers in de regio in persoonlijke ontwikkeling

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling aan de hand van inspirerende filmfragmenten met acteurs als Morgan Freeman en Julia Roberts. Leidinggevenden bij rijksorganisaties in het Noorden krijgen hiertoe komende maand gratis de kans. Samenwerking Rijk Noord (SRN) biedt hen de mogelijkheid gebruik te maken van een online leermodule, in samenwerking met MovieLearning.

SRN ondersteunt waar mogelijk leidinggevenden in hun rol om betekenis te geven aan het Strategisch personeelsbeleid Rijk. Het is niet toevallig dat juist in deze tijd het idee om managers online te faciliteren concreet is geworden. “We beseffen dat er op dit moment veel op managers afkomt”, vertelt Renée Schmidt, vanuit SRN betrokken bij het initiatief. “Leidinggeven op afstand in plaats van op kantoor is net even wat anders. Daarnaast is het ook voor leidinggevenden een uitdaging om balans te vinden tussen het werk en hun privésituatie.”

Kansen

“Tegelijkertijd bieden de huidige omstandigheden ook kansen om vaardigheden bij te spijkeren en nieuwe inzichten op te doen”, aldus Renée. “De aangeboden online module biedt deze mogelijkheid bij uitstek. Het is een tool waarmee je aan de hand van inspirerende filmfragmenten leerervaring opdoet over onder meer leiderschap, persoonlijkheidsontwikkeling en teamwork. Je leert als het ware spelenderwijs, op momenten dat het jou het beste uitkomt.”

Webinar met Manfred van Doorn

Leidinggevenden die gebruik maken van het aanbod van SRN krijgen via MovieLearning een maand lang toegang tot de cursus ‘Competentieontwikkeling en persoonlijk leiderschap’. Bovendien kunnen ze op donderdag 28 mei een webinar volgen van leiderschapsexpert Manfred van Doorn. Het webinar vormt een onlosmakelijk onderdeel van de cursus.

Unieke aanpak

De manier van jezelf ontwikkelen via MovieLearning is educatief krachtig, omdat de trainingen zowel boeiend als begrijpelijk zijn. Voorbeelden van menselijk gedrag uit films, series en documentaries spreken tot de verbeelding en helpen deelnemers verder in hun eigen dagelijkse praktijk. Micro-analyses van fragmenten maken subtiele interacties inzichtelijk en vormen zo onderhoudende leerstof. De aanpak is uniek, omdat wordt ingegaan op verschillende fases van leiderschapsontwikkeling. Dit biedt inzicht in wat iemand beweegt, iets wat ook in tijden van crisis belangrijk is om bij stil te staan.

Meld je aan!

Ben jij manager bij het Rijk in het Noorden en wil je meedoen aan deze online leermodule? Stuur vóór 11 mei een mail naar de postbus van SRN. Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer weten?

Voor vragen of aanvullende informatie kan je terecht bij Renée Schmidt.