Noordelijke workshop over de toekomst van HR en IT in coronatijd

Op maandag 22 juni organiseren Samenwerking Rijk Noord (SRN), Samenwerking Noord en Noorderlink een online workshop met als thema: de toekomst van HR en IT. De workshop is bedoeld voor HR-managers, IT-managers en studenten uit de publieke sector in het Noorden.

Oorspronkelijk stond een bijeenkomst met hetzelfde thema op het programma van de conferentie Nederland Digitaal in Groningen afgelopen voorjaar. Corona-maatregelen gooiden roet in het eten, maar vormen nu ook actuele stof tot nadenken. Een kwestie die een paar maanden geleden nog gold als een hypothetisch, reframe scenario, is inmiddels de realiteit geworden: Wat doen we als een globaal virus over de wereld trekt en ons en masse dwingt thuis te blijven? Wat betekent dit voor onze organisaties?

Futures Literacy

De online Futures Literacy workshop op 22 juni wordt afgetrapt met een keynote van Maarten van Beek, directeur HR bij de ING bank. Onder begeleiding van Loes Damhof buigt het gemêleerde deelnemersveld van noordelijke studenten en managers zich vervolgens over de vraag hoe de huidige situatie flexibel kan worden benut. Centraal hierbij staat de toetsing van de toekomst van HR en IT en welke beslissingen ‘in het nu’ kunnen worden genomen.

Complementair

Idee achter het samenbrengen van genoemde doelgroepen is de ontwikkeling dat HR en ICT steeds meer complementair zijn aan elkaar. ICT-toepassingen binnen HRM brengen vaak ingrijpende veranderingen met zich mee qua organisatie-inrichting en ontwikkeling. Daarnaast komt er steeds meer data beschikbaar waarmee een afdeling HRM een duurzame bijdrage kan leveren aan de strategische personeelsplanning van de eigen organisatie.

Interesse?

De workshop levert deelnemers inzichten op het gebied van de impact van technologie op het gebied van organisatieontwikkeling en HR. Daarnaast werkt de online bijeenkomst netwerkvergrotend door de interactie met bestaande én nieuwe contacten in de publieke sector in de noordelijke regio. Behoor jij tot de doelgroep en ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Meike Barnhard van SRN.