Try-out RijksRally voor ICT’ers in het Noorden smaakt naar meer

Vorige week is in het Noorden een start gemaakt met de RijksRally, een initiatief dat (nieuwe) rijksambtenaren binnen het ICT-domein de gelegenheid biedt om nader kennis te maken met andere organisaties in de regio. De RijksRally is idee van de noordelijke ICT-tafel die hierbij wordt ondersteund door Samenwerking Rijk Noord (SRN).

De try-out op woensdag 23 juni vormde een digitale variant van de RijksRally, met een vergelijkbare en heldere opzet: deelnemers worden meegenomen in de ontwikkelingen op hun vakgebied bij een bepaalde rijksdienst en maken tegelijkertijd kennis met de maatschappelijke opgave waar de dienst voor staat. Tijdens de try-out, waaraan negen rijkscollega’s deelnamen, stonden werkzaamheden van de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) centraal.

Nieuwe informatie

Na afloop werd de sessie door de deelnemers gewaardeerd met een 7,4. “Het was een nuttige bijeenkomst met veel nieuwe informatie”, aldus Malik Ouchen, werkzaam bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). “Ik ben nieuwsgierig geworden naar de gebruikte technieken van DICTU.” Ook Henk Veenstra, werkzaam bij DICTU zelf, vond het een leerzame try-out: “Ik kijk uit naar presentaties van andere organisaties. Chapeau voor deze eerste sessie.”

Stimuleren van kennisdeling

“We zijn erg blij dat we op deze manier een start hebben gemaakt”, vertelt Hans van den Berg die vanuit SRN de rol van host op zich nam. “Dit smaakt naar meer. Uiteraard valt er nog een hoop te verbeteren, maar we geloven erin dat we op deze manier de kennisdeling op ICT-gebied in het Noorden kunnen stimuleren. De RijksRally draagt bovendien bij aan het behoud van ons gezamenlijke kenniskapitaal in de regio.”

Noordelijke ICT-tafel

De deelnemers aan de RijksRally worden aangedragen door de rijksorganisaties die participeren in de noordelijke ICT-tafel. De deelnemende organisaties zijn: Centraal Justitieel Incassobureau, Dienst Uitvoering Onderwijs, Justitiële Informatiedienst, Overheidsdatacenter Noord, het Rijks ICT Gilde, RDW (Dienst Wegverkeer), DJI en DICTU.

Meer weten?

De RijksRally krijgt in september een vervolg. Wil je meer weten over dit initiatief? Neem dan contact op met Hans van den Berg.