Populaire werkgevers onder Nederlandse studenten: juristen gaan voor de Rijksoverheid

Nederlandse studenten gaan het liefst aan de slag bij de Rijksoverheid, KLM en Tesla. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst ‘Most Attractive Employers’ van onderzoeksbureau Universum.

student

Het onderzoek is uitgevoerd onder bijna 30.000 studenten bij universiteiten en hogescholen in Nederland. Studenten noemen uitdaging in hun werk, toekomstig salaris en een werkomgeving waarin ze zich gerespecteerd voelen als belangrijkste factoren bij hun keuze voor een werkgever. In het onderzoek is ook gekeken naar specifieke voorkeuren, zoals die van rechtenstudenten, technische studenten en marketing & business studenten.

Meer over het onderzoek

Meer over de favoriete werkgevers, met o.a. de Belastingdienst en Rijkswaterstaat, lees je hier.

Via het online platform Werken voor Nederland werkt collega’s bij UBR|Arbeidsmarkt al jaren aan versterking aan het imago van het Rijk als aantrekkelijk werkgever. De website www.werkenvoornederland.nl is de centrale plaats bij alle externe arbeidsmarktactiviteiten van de Rijksoverheid. Met een intensieve contentstrategie, gericht op verschillende doelgroepen, krijgen bezoekers bij een zoektocht naar bepaalde vacatures bijvoorbeeld achtergrondverhalen te zien die een beeld geven van de desbetreffende functie.