Programma Week van de Loopbaan staat online

Van 14 tot en met 18 september draait het tijdens de Week van de Loopbaan om jouw loopbaan en talentontwikkeling en hoe je plezier hebt- en behoudt in je huidige of toekomstige werk. Een virtuele week vol activiteiten en mogelijkheden om jouw loopbaanvragen te bespreken met een expert. Bijvoorbeeld in het online loopbaancafé, via een wandelworkshop, in verschillende proeverijen, adviesgesprek over arbeidsbeperkingen/ inclusie en met een webinar over talentontwikkeling voor de HR-professional. Meld je kosteloos aan voor één van de activiteiten.

week van de loopbaan nieuwsbericht

Je hebt de mogelijkheid om tijdens de Week van de Loopbaan jouw loopbaanvraag voor te leggen bij een loopbaanadviseur. Heb jij weleens de vraag hoe je het beste jouw talent(en) kan vergroten? En leren hoe je deze kunt inzetten en optimaal benutten? Wil je jouw cv laten checken of heb je een vraag over je motivatiebrief? Rijksmedewerkers (in binnen- en buitenland) kunnen kiezen uit:

Webinar voor de HR-professional: ‘Is talentontwikkeling een speeltje van HR of voegt het écht iets toe?’

Je wilt dat jouw medewerkers binnen jouw organisatie worden ingezet op hun talent. En dat ze, vanuit opgavegericht werken, de kans krijgen sterke punten te ontwikkelen. Organisaties die aan talentontwikkeling doen, slagen erin de productiviteit te verhogen, samenwerking in teams te optimaliseren en het werkplezier te vergroten. Welke veranderingen zijn hierop van toepassing? Is talentontwikkeling een speeltje van HR of voegt het écht iets toe? Tijdens deze webinar, speciaal voor HR-professionals, gaan we hierover in gesprek met Marian Thunnissen, expert talentmanagement en lector Dynamische Talentinterventies bij Fontys Hogeschool HRM en Psychologie.

hennie vis
Hennie Vis

“De wereld verandert continu en als professional moet je daarin meebewegen om een goede aansluiting te houden bij je organisatie en arbeidsmarkt. Corona of geen corona; aandacht voor je loopbaan is dan ook altijd belangrijk. Veranderen is namelijk van alle tijden en dat geldt voor ieders (verdere) loopbaan en ontwikkeling. Daarom haken we ook dit jaar aan bij de Week van de Loopbaan en staat het onderwerp talentontwikkeling volop in de schijnwerpers. Doordat je werkt op een plek waar je zelf het beste uit de verf komt, leidt dat tot meer werkplezier en betere resultaten voor de organisatie”, aldus Hennie Vis, projectleider Week van de Loopbaan.

Themapagina Week van de Loopbaan op ubrijk.nl

Alle activiteiten bieden we overzichtelijk aan via de themapagina Week van de Loopbaan en via een interactieve PDF. Klik voor meer informatie op de activiteiten. Aan je deelname zijn geen kosten verbonden. In aanloop naar de Week van de Loopbaan delen we inspiratie, ideeën, handige informatie en nuttige tips. Blijf op de hoogte via de LinkedIn-pagina van UBR|Loopbaan- en Talentontwikkeling.

Interne arbeidsmarktcampagne (rijksbreed)

Met de Week van de Loopbaan gaat er ook een rijksbrede communicatiecampagne van start, onder de vlag van de Mobiliteitsbank. Na de vernieuwing van de Mobiliteitsbank is er volop doorontwikkeld aan nieuwe functionaliteiten onder ‘Actief met je loopbaan’. Denk aan de 360-graden feedbackscan en een werkboek voor het maken van jouw eigen loopbaan- en ontwikkelingsplan. Een van de functionaliteiten die in de Week van de Loopbaan extra aandacht krijgt is de nieuwe Loopbaancheck. Met deze check reflecteer je op je loopbaan en het helpt je na te denken over je duurzame inzetbaarheid.