Online werven in de noordelijke regio

Samenwerking Rijk Noord (SRN) zet in op één gezonde noordelijke arbeidsmarkt, waarbinnen Rijksdiensten onderling zijn verbonden en gezamenlijk aansluiten op en onderdeel zijn van het regionale netwerk.

online werving SRN

Dit gebeurt offline in de regio door elkaar te ontmoeten over de grenzen van de eigen organisatie heen. Maar ook online valt er veel te ontdekken en samen te werken. Op 7 september 2020 spraken wervingsspecialisten uit de regio met elkaar over het hebben van een goede online contentstrategie om zo in te spelen op vraag en aanbod in de regionale arbeidsmarkt.

Ursula de Mol, social media manager van UBR-Personeel was uitgenodigd om de leden mee te nemen in de wereld van online werving. Ursula werkt dagelijks aan het Nederland van morgen. Zij houdt zich vooral bezig met de online contentstrategie van werkenvoornederland. Op dit platform is inmiddels een steeds rijker wordende regionale wervingspagina ingericht.

“Het hebben van sterke regionale content alleen is niet voldoende om je organisatie goed te positioneren. Een goede contentstrategie gekoppeld aan een sterke strategische communicatieboodschap is hiervoor de eerste stap. Vervolgens is het de kunst om je content op de juiste wijze en via de juiste kanalen te distribueren.” Aldus Ursula.

Ursula vervolgt: “Ook is een goede samenwerking tussen alle partijen binnen het gehele wervingsproces belangrijk.” Petra Drijver, arbeidsmarktcommunicatiespecialist bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) vult aan: “Ik ben vanuit de afdeling communicatie uitgeleend aan de afdeling HR. Ik verzorg de arbeidsmarktcommunicatie. De samenwerking draagt bij aan het wervingsproces van DUO van begin tot eind.”

Rijk als één aantrekkelijk werkgever

De noordelijke wervingscommunity is een van de SRN-initiatieven op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Doel van de community is optreden als één werkgever Rijk richting de externe arbeidsmarkt in het Noorden. Op dit moment zijn twaalf rijksorganisaties aangesloten. Aan het platform nemen recruiters, HR-adviseurs en arbeidsmarktcommunicatie-specialisten deel.

Meer weten?

Voor meer informatie over de noordelijke wervingscommunity of over het inzetten van online communicatie bij jouw rijksorganisatie in de regio kan je terecht bij Judith Remmerswaal. Ben je benieuwd naar het huidige aanbod van vacatures van het Rijk in de regio? Kijk dan op de gezamenlijke landingspagina voor noordelijke rijksorganisaties.