Kennispunt Integriteit geeft workshops hoe je kunt omgaan met en reageren op ongewenst gedrag van collega’s.

Je kent het vast wel: de gesprekjes bij de koffieautomaat toen we elkaar nog op kantoor zagen. En tegenwoordig in een telefoongesprek: een gezellige babbel of smeuïge roddel. Of een reactie op de nog altijd actuele #metoo discussies in de media en Black Lives Matters. Soms ongemerkt kwetsend voor degene met wie je spreekt. En andersom kan je opeens zelf te maken krijgen met een kwetsende opmerking van een collega. Of een onsmakelijke grap, waar je je serieus aan stoort. Ook kun je je door je leidinggevende geïntimideerd of onheus behandeld voelen. Als dit gedrag zich vaker voordoet dan je lief is, hoe ga je daar dan mee om?

workshops integriteit AAA

Het zijn vaak niet de gemakkelijkste onderwerpen om over te praten, maar bij onzekerheid over wat wel of niet kan of hoort in het gedrag tussen collega’s of tussen leidinggevenden en medewerkers, is een gesprek nou juist wat je vaak verder kan helpen.
Het Kennispunt integriteit van UBR|Advocaten en Adviseurs Arbeidsrecht geeft op verzoek van het IPIM (Interdepartementaal Platform voor Integriteitsmanagement) door het hele land een aantal workshops met open inschrijving waarin je handvatten krijgt om met ongewenst gedrag van collega’s om te gaan. Er zijn workshops voor medewerkers en leidinggevenden.

Praktische informatie

Er zijn 6 workshops omgaan met ongewenste omgangsvormen voor medewerkers en 6 voor leidinggevenden.

In de workshop voor leidinggevenden zal dieper ingegaan worden op de praktische handelingsperspectieven vanuit de leidinggevende rol.  

We vinden het belangrijk dat het thema ongewenste omgangsvormen aandacht blijft krijgen, ook in deze tijden waarin wij elkaar minder fysiek treffen. We kiezen ervoor om fysiek bij elkaar te komen omdat het voor een onderwerp als dit geschikter is om in een groep ervaringen uit te wisselen en het gesprek aan te gaan.

Uiteraard houden wij ons aan alle corona richtlijnen op de locaties waar de workshops worden georganiseerd. Bij binnenkomst en vertrek worden de handen ontsmet, de vergaderopstelling is zodanig gekozen dat anderhalve meter afstand bewaard kan worden. Deelnemers met klachten blijven thuis. Mochten de corona richtlijnen aangescherpt worden dan passen wij daar deze workshops op aan.

  • Duur van de workshop: 3 uur
  • Aantal deelnemers: maximaal 8 per workshop
  • Kosten: GRATIS
  • Locatie: zowel per auto als per OV te bereiken in de desbetreffende steden.

Amsterdam: dinsdag 6 oktober  

Medewerkers 09.30 – 12.30 | leidinggevenden 13.30 – 16.30

Utrecht: donderdag 8 oktober

Medewerkers 09.30 – 12.30 | leidinggevenden 13.30 – 16.30

Eindhoven: donderdag 29 oktober

Medewerkers 09.30 – 12.30 | leidinggevenden 13.30 – 16.30

Zwolle: dinsdag 3 november

Medewerkers 09.30 – 12.30 | leidinggevenden 13.30 – 16.30

Den Haag: donderdag 12 november

Medewerkers 09.30 – 12.30 | leidinggevenden 13.30 – 16.30

Den Haag: Week van de integriteit dinsdag 1 december

Medewerkers 09.30 – 12.30| leidinggevenden 13.30 – 16.30

Inschrijven

Aanmelden kan via het volgende formulier: Formdesk formulier

Informatie

Wil je meer informatie of een workshop organiseren met je eigen afdeling? Neem dan contact op met kennispuntintegriteit@rijksoverheid.nl