Iedereen is welkom en hoort erbij

‘Mijn ideaal is werken, wonen, studeren, groeien, spelen, lachen, dansen en reizen in een wereld waarin iedereen te allen tijde welkom is en erbij hoort,’ vertelt Amin Michel. Als senior adviseur adviseert en begeleidt hij diverse onderdelen binnen het Rijk op het gebied van diversiteit en inclusie (D&I). Een vraaggesprek.

Amin Michel

Amin, hoe divers ben jij?

Amin: ’Dat is een treffende (en hele leuke!) vraag voor iemand zoals ik die van D&I zijn (levens)werk heeft gemaakt. Dit onderwerp heeft op meerdere niveaus wortels geschoten in wie ik ben en wat ik ambieer. Als Nederlander met voorouders uit diverse delen van de wereld, geboren en getogen op Curaçao, ben ik mij bewust van de enorme culturele, historische en sociale rijkdom die ik mee heb gekregen. Een klein voorbeeld hiervan is dat ik meerdere talen vloeiend spreek. Een ander voorbeeld is het hebben van een gezonde nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt. Ieder mens is buitengewoon uniek en tegelijkertijd hebben wij in al onze verscheidenheid ook heel veel overeenkomsten.’

Heb je een droom op werkgebied?

‘Ik zou willen dat we leven in een wereld waarin wij onszelf blijvend kunnen (her)ontdekken en ontwikkelen in welke vorm en op welk tempo dan ook. Vanuit het besef dat wij complementair aan elkaar kunnen zijn. Delen van mijn ‘dromen’ zijn al gerealiseerd. Twee nationale voorbeelden hiervan zijn de door mij met succes opgerichte D&I platforms Dutch Government Pride (2010-2013) en Krijgsmacht Alliantie (2008- 2015) voor meer inclusie van divers talent binnen de overheidssector. Beide platforms zijn nog steeds wereldwijd uniek’, vertelt Amin.

Wat is jouw rol binnen UBR?

Amin: ‘’In het verlengde van mijn droom, versterk ik sinds kort het team D&I van UBR. Ik adviseer en begeleid diverse onderdelen binnen het Rijk op het gebied van D&I. Maar dat is niet alles. In deze brede functie treed ik bijvoorbeeld ook op als accounthouder, programmamanager en trainer. Naast deze externe focus werkt ons team momenteel ook aan de verdere professionalisering van onze dienstverlening. Met zeer betrokken en kundige collega’s ontwikkelen wij interventies, instrumenten, concepten en werkvormen die allemaal bijdragen aan divers en inclusief denken en handelen. Doordat wij rijksbreed worden ingezet, beschikken wij over een unieke kruisbestuiving van kennis en ervaring.’

Is er iets dat je graag wilt delen?

‘Als consultant en trainer heb ik in diverse landen en sectoren D&I-opdrachten uitgevoerd. Elke keer weer werd ik blij verrast door de realisatie dat er nog zo veel meer te leren viel. Wie of wat wij zijn laat zich niet beperken tot een enkele zichtbare of onzichtbare dimensies van diversiteit of identiteit. Wie wij zijn en wat wij ambiëren is een bonte verzameling van onder andere ervaringen en ontwikkelingen uit het verleden en hoop voor de toekomst. Daarom vind ik het belangrijk dat wij met een open vizier blijvend de kwaliteiten, competenties, vaardigheden en natuurlijke voorkeuren van onze professionals ontdekken en inzetten. Het is mooi als we onze krachten bundelen zodat wij uit eigen ervaring kunnen bevestigen dat teams van diverse samenstelling daadwerkelijk beter presteren. Niet alleen voor onszelf als collega’s, maar ook voor onze medeburgers. Door niet alleen te luisteren naar de diverse stemmen in de dialoog, maar door ook inclusief te denken en te handelen, zorgen wij er samen ook voor dat de gehoorde stemmen daadwerkelijk ‘divers’ zijn. Ook in onze besluitvorming!’, besluit Amin.