Wereld Autisme Dag, 2 april 2021. Kansen voor mensen met autisme bij de rijksoverheid.

Begin 2026 moeten er bij de overheid 25.000 extra banen zijn bijgekomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit heet de Banenafspraak. Veel werkzoekenden met ASS (Autisme Spectrum Stoornissen) zitten te vaak en te lang thuis. Hun talenten en competenties gaan daarmee verloren, wat een groot gemis is voor henzelf en voor de samenleving. Wat sommigen zien als een beperking, zien anderen juist als speciale kwaliteiten. Vrijdag 2 april 2021 is het Wereld Autisme Dag. Dat is een mooi moment om hier aandacht aan te besteden.

De experts van het UBR team Diversiteit & Inclusie zetten zich dagelijks in voor het creëren van passend werk bij de rijksoverheid voor mensen met een arbeidsbeperking, dus ook voor mensen met autisme. Dit doen we door ons te richten op talenten en competenties van medewerkers en te denken vanuit mogelijkheden. Met de juiste ondersteuning, begeleiding en aanpassingen is er vaak meer mogelijk dan je zou denken.

Lees eens twee persoonlijke verhalen. Andere succesverhalen vind je bij The League of Extraordinary People. Zij zijn hét netwerk van mensen met een arbeidsbeperking binnen de Rijksoverheid. 

Wil jij zelf ervaren hoe het is om te werken met een beperking of autisme, doe dan mee aan de challenge door Onbeperkte Denkers

Heb jij autisme of een andere arbeidsbeperking en interesse in een baan bij de rijksoverheid? Stuur dan je CV en motivatie of je vragen aan D&I@rijksoverheid.nl.

Bellen kan ook. Onze medewerker Arjan Nugteren is op 2 april telefonisch bereikbaar tussen 10.30 uur en 13.00 uur voor vragen over ASS en werken bij de rijksoverheid. Zijn nummer is 06 50 73 83 87.

Werk je als leidinggevende en wil je nieuwe banen realiseren? Neem dan gauw contact met ons op via D&I@rijksoverheid.nl. Onze experts helpen je graag verder.