Loopbaanadviseurs officieel gecertificeerd tot wandelcoach

De eerste groep van 7 loopbaanadviseurs van UBR Loopbaan- en Talentontwikkeling is officieel gecertificeerd tot wandelcoach. Het professioneel en oplossingsgericht inzetten van de natuur, het in beweging en buiten zijn, is een waardevolle aanvulling in loopbaanbegeleiding en sluit aan op de behoefte van rijksmedewerkers om een traject face-to-face te doen. Daarnaast is wandelcoaching goed in te zetten voor begeleiding op afstand en is het te combineren met online coachsessies. Dit is juist nú belangrijk, zolang thuiswerken nog steeds de norm is.

 “We luisteren goed naar onze afnemers en nemen de ontwikkeling van onze dienstverlening daarin mee. We geloven dat wandelcoaching net als online coachen een ‘blijvertje’ is, ook na coronatijd. De toegevoegde waarde heeft zich inmiddels bewezen”, zegt Ingrid van der Burgt, manager UBR Loopbaan- en Talentontwikkeling.

Voor de zomer zal de 2e groep loopbaanadviseurs deze post-HBO opleiding afronden. Het Coachbureau, toonaangevend opleider op dit gebied, verzorgt deze op maat gemaakte in-company training vanuit een wetenschappelijke basis.

Integreren

Naast dat wandelcoaching voorziet in een behoefte, past het ook in de trend om wandelen meer te integreren in werk. De kennis en expertise is dan ook een opstap naar het doorontwikkelen van dienstverlening waarin de natuur en wandelen een prominentere rol kan spelen, zoals bijvoorbeeld bij talentontwikkeling, inzetbaarheid, gesprekken voeren en netwerken.

Meer informatie

Wil je meer weten over het inzetten van wandelcoaching? Neem dan contact op met loopbaanadviseur Anne-Marie Stoffer. Bereikbaar via email
anne-marie.stoffer@rijksoverheid.nl of  telefonisch op 06-50768467.