Academie voor Arbeidsrecht|Rijk gestart!

De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan de realisatie van onze Academie voor Arbeidsrecht|Rijk. Ik ben Pieta Stam, projectleider en neem je graag mee in de achtergrond hiervan.

Binnen UBR|AAA hebben we al geruime tijd ervaring met het geven van trainingen op het gebied van het arbeidsrecht. Velen van jullie kennen ons van de masterclasses Wnra. Maar ook de verschillende Kennispunten geven trainingen o.a. op het gebied van ontslag, reorganiseren, sociale zekerheid, integriteit en vanzelfsprekend het reguliere arbeidsrecht!

Het werd tijd om alle trainingen bij elkaar onder één dak te brengen: de Academie voor Arbeidsrecht|Rijk. En dat is niet het enige dat we gedaan hebben. Samen met een onderwijskundige hebben we alle trainingen onder de loep genomen en gezorgd dat ze op dezelfde didactische principes geschoeid zijn. Zo zijn voor iedere training leerdoelen opgesteld. Hierdoor weet jij precies waarmee je terugkomt als je bij ons een training gevolgd hebt.

Maar daarmee waren we er nog niet. Alle docenten zijn getraind in het trainersvak. Zodat je na het volgen van een training ook een blijvend resultaat bereikt. En als we het over docenten hebben, dan hebben we het (naast de adviseurs van het KFR en het RABA) over onze ervaren arbeidsjuristen en advocaten. In de dagelijkse praktijk kom je ze tegen als tweedelijns adviseurs die juridisch advies en bijstand verlenen. Zij kennen zodoende de Rijksoverheid door en door.

Pieta Stam

De laatste slag die we geslagen hebben, is zorgen dat onze fysieke trainingen ook online gegeven kunnen worden. Hiervoor werken we samen met het LOC (Leer- en Ontwikkelcampus) van UBR. Op het LOC zijn voor diverse trainingen digitale leermiddelen te vinden. Op een moment dat het jou uitkomt, maak je je dat eigen. Aansluitend volg je één of meerdere online sessies waarin je je kennis verder verdiept en je actief met het geleerde aan de slag gaat. Dat laatste is één van de dingen die onze trainingen uniek maakt. Je gaat aan het werk met wat je in je dagelijkse praktijk tegenkomt. Casuïstiek die je zelf inbrengt of die wij voorbereid hebben. Hoe praktisch is dat! Uiteindelijk helpt het je om je als tactisch en strategisch HR-adviseur of leidinggevende verder te ontwikkelen.

Nu ben je natuurlijk benieuwd welke trainingen en kennissessies je bij ons kunt volgen. Om dit inzichtelijk te maken hebben we een handige studiegids gemaakt. De trainingen staan per onderwerp gerubriceerd. Daarnaast is iedere training omschreven. Zo lees je wat de leerdoelen zijn, hoe de training is opgebouwd en welke tijdsinvestering het vraagt. Download hier de studiegids.

Ook leuk om te lezen zijn ervaringen van collega’s die een training bij ons gevolgd hebben. We hebben hier een weblog van gemaakt. En lees de weblogs van twee docenten hoe zij het geven van trainingen ervaren.

De ontwikkeling van de Academie voor Arbeidsrecht|Rijk staat natuurlijk niet stil. We volgen de actualiteit en passen onze trainingen hierop aan en we ontwikkelen nieuwe trainingen. Flexibel zijn we ook. Bijvoorbeeld door trainingen aan te passen aan speciale leervragen. En we werken samen met andere UBR-P collega’s. Mooi voorbeeld is de training Reorganiseren stap voor stap. Alle arbeidsjuridische aspecten komen aan bod, maar je krijgt ook inzicht in organisatie-inrichting, loopbaan- en talentontwikkeling en de financiële gevolgen voor medewerkers.

Ik hoop dat ik je enthousiast gemaakt heb, en dat we je binnenkort kunnen verwelkomen bij één van onze trainingen!

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar: OpleidingenUBR|AAA@rijksoverheid.nl

Pieta Stam - projectleider