Wat doe je als inkoper of contractmanager bij verwerking van persoonsgegevens?

Binnen de Europese Unie geldt sinds 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Aanvullend hierop valt binnen Nederland de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming (uAVG). Het mogen verwerken van persoonsgegevens is een ingewikkeld proces, waar UBR|HIS inkopers en contractmanagers graag bij helpt.

Met deze factsheet nemen we je mee in een aantal belangrijke zaken waar je als inkoper of contractmanager rekening mee dient te houden voor het verwerken van persoonsgegevens bij de uitvoering van een overeenkomst. Ook leggen we de relevante termen en rollen nog eens goed uit en beantwoorden we een aantal vragen om het proces te vergemakkelijken.

Wil je in de toekomst op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen?

We houden je dan op de hoogte van ontwikkelingen op het snijvlak van informatiebeveiliging en privacy met inkoop en contractmanagement.
Meld je dan aan voor een nieuwsupdate van de Kennisambassadeurs Informatiebeveiliging en Privacy.

Heb je vragen over de factsheet?

Neem contact op met Daan Moerman.