Noordelijke activiteiten in Week van de Loopbaan leiden tot recordaantal deelnemers

Aan de activiteiten in Noord-Nederland tijdens de Week van de Loopbaan hebben 365 mensen deelgenomen. Dit record volgt op een van tevoren reeds unieke deelname aan het event door elf noordelijke rijksdiensten.

Het programma van de Week van de Loopbaan, vorige maand georganiseerd door Noorderlink, Werken in Friesland en Samenwerking Rijk Noord (SRN), stond bol van initiatieven rond talentontwikkeling, loopbaanoriëntatie en netwerken. De deelnemers waardeerden deze activiteiten gemiddeld met het rapportcijfer 7,7.

Regionale arbeidsmarkt

“Ik heb geleerd op een andere manier naar mezelf en mijn talenten te kijken”, gaf een medewerker terug na het volgen van een workshop. Een andere deelnemer reageerde: “Door mijn deelname heb ik interessante en actuele informatie gekregen over de regionale arbeidsmarkt en de kansen en uitdagingen die er in het Noorden zijn.”

Deelname vanuit de Rijksoverheid

In aanloop naar het event heeft SRN de rijksdiensten in het Noorden gestimuleerd om actief mee te doen. Voor het eerst is er vanuit het Rijk een gezamenlijk aanbod met 12 activiteiten gerealiseerd. Met het eigen aanbod van een aantal (vooral landelijke) organisaties ontstond bovendien een mooie kruisbestuiving doordat medewerkers ook aan deze activiteiten konden deelnemen.

Administratieve functies

Samen met Deltaflex/Mobiliteitscentrum J&V organiseerde SRN een Meet & Greet voor medewerkers in een administratieve functie, waarin zes rijksdiensten zich presenteerden. In totaal deden 45 medewerkers hieraan mee, afkomstig van 15 noordelijke organisaties. Het was de eerste keer dat speciaal voor deze doelgroep een dergelijke sessie werd gehouden. De Meet & Greet heeft al geleid tot meerdere concrete verzoeken om bij een andere dienst aan de slag te gaan of een dagje mee te mogen lopen.

Meer weten?

In de nieuwsbrief van Noorderlink staat binnenkort meer informatie over (de resultaten en bevindingen rond) de Week van de Loopbaan. Heb je vragen over de rol van SRN in de organisatie van het evenement? Neem dan contact op met Marjo Lubach.