Samenwerking Rijk Noord mede-organisator van tiende editie Week van de Uitwisseling

Samenwerking Rijk Noord (SRN) is voor het eerst mede-organisator van de noordelijke Week van de Uitwisseling. Werken in Friesland (WIF) en Noorderlink zijn de twee andere organisatoren van de tiende editie van het event, dat plaatsvindt van 30 mei tot en met 3 juni 2022.

Tijdens de Week van de Uitwisseling kunnen medewerkers in Noord-Nederland een dag(deel) meekijken bij andere bedrijven of (rijks)organisaties. Het evenement draagt hiermee bij aan verbinding op de noordelijke arbeidsmarkt en het is voor zowel medewerkers als werkgevers aantrekkelijk om deel te nemen.

Mobiliteit, kennisdelen en samenwerken

Het doel is het stimuleren van arbeidsmobiliteit en samenwerking én het delen van kennis. Cobi Kooistra, WIF-projectleider zegt over het event: “Binnenkijken bij een andere organisatie kan je nieuwe inzichten geven. Met welke vraagstukken of activiteiten houden ze zich daar bezig? Wat zijn overeenkomsten en wat zijn verschillen met mijn eigen organisatie? Sowieso zijn het delen van kennis en de mogelijkheid tot netwerken vaak een grote bron van inspiratie.”

Voor iedereen!

De activiteiten in de Week van de Uitwisseling zijn voor iedereen; of je nu administratief medewerker, manager, ICT’er, inkoper of beleidsadviseur bent. De deelnemende organisaties maken hun eigen dagprogramma met bijvoorbeeld een rondleiding of workshop, of regelen het meelopen met een vakgenoot.

Deelname vanuit Rijksoverheid

Door SRN wordt onder meer de deelname aan het event vanuit noordelijke rijksorganisaties gestimuleerd. Dit jaar deden negen rijksdiensten mee, een aantal dat niet eerder werd gerealiseerd. In totaal gaven 113 noordelijke rijksmedewerkers zich op om elders (online) op bezoek te gaan, 141 deelnemers van uiteenlopende noordelijke organisaties staken in 2021 hun licht op bij een rijksdienst. SRN hoopt voor de volgende editie nog meer noordelijke rijksorganisaties te enthousiasmeren om mee te doen aan dit mooie regionale initiatief.

Aanmelden en informatiebijeenkomst

Werkgevers die willen deelnemen aan de Week van de Uitwisseling kunnen zich tot 16 februari 2022 aanmelden op de website van Werken in Friesland. Voor vertegenwoordigers van werkgevers die nog vragen hebben of meer inzicht willen hebben in deelname, wordt op 27 januari een digitale informatiebijeenkomst gehouden. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier.

Meer weten?

Wil je aanvullende informatie over de deelname door noordelijke rijksdiensten aan de Week van de Uitwisseling? Neem dan contact op met Marjo Lubach