Binnenwerk werkt al vijf jaar!

Binnenwerk bestaat op 15 december 2021 vijf jaar. In die vijf jaar heeft Binnenwerk een mooie bijdrage geleverd aan de realisatie van de Banenafspraak. Als gemandateerd werkgever (namens bijna alle Rijkswerkgevers) heeft Binnenwerk nu ongeveer 500 banen gecreëerd, verspreid over 43 teams in heel Nederland.

Directeur Binnenwerk Annemiek Scholten: 'Binnenwerk werkt! Al deze mensen hebben we samen als Rijk toegang tot werk gegeven. Dat betekent toegang tot een inkomen, structuur, waardering en zelfvertrouwen. Wij zijn dankbaar voor waar we nu staan als organisatie. Zonder onze sponsoren, opdrachtgevers en partners was dit niet gelukt. En natuurlijk hebben we het succes vooral te danken aan alle krachtige, bijzondere medewerkers die we dienst hebben.'
Die medewerkers zijn zelf ook heel tevreden. Uit het medewerkertevredenheidsonderzoek 2021 kwam een 8,6.

Verhalen verzameld

Een lustrum is een mooi moment om een magazine uit te brengen. Met dank aan heel veel mensen is dit magazine een unieke verzameling van verhalen geworden. Een aantal Binnenwerk-collega’s vertelt over wat het werk voor hen betekent. Dat levert mooie uitspraken op, van ‘sinds ik bij Binnenwerk werk, voel ik me veel blijer’ en ‘deze baan maakt me heel trots’, tot ‘Binnenwerk heeft me gered’.
In het magazine komen ook pDG VBR Ronald Barendse en secretaris-generaal Maarten Schurink aan het woord. En wat vinden de partners van Binnenwerk? Lees het interview met directeur Sylvo Thijsen van Staatsbosbeheer, waarin hij vertelt over hoe enthousiast hij is over de Binnenwerk-teams. Of het artikel over p-dossiers, waarin Marije Westra uitlegt waarom P-Direkt en Binnenwerk nog jaren samen vooruit kunnen. Natuurlijk lees je in het magazine ook meer over Binnenwerk zelf, en hoe het idee voor Binnenwerk ooit begon bij Lex Leoné. En mis de column van Edgar Heijmans niet.

Naar het magazine

Bekijk de pdf en/of vraag een gedrukt exemplaar aan bij Binnenwerk. Stuur jouw verzoek met (thuiswerk)adres naar binnenwerk@rijksoverheid.nl.