Leer innoveren met impact binnen de overheid

Werk je als directeur, senior manager of adviseur voor de Rijksoverheid en wil je innoveren met impact? Meld je aan voor de opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals (C-IMS-GOV Pro). Daar leer je alles dat nodig is voor succesvol innoveren binnen de overheid.

Innovatie is een belangrijk onderwerp binnen de overheid. Onze samenleving verandert continu, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Dit stelt ons voor grote opgaven. Er is behoefte aan nieuwe oplossingen. Daarvoor zijn overheidsprofessionals nodig die anders kijken, denken en doen. Maar voor krachtig innoveren is meer nodig. Tijdens de opleiding leer je waardevolle skills als:

 • Het ontwikkelen van een scherpe visie en systemische blik op overheidsinnovatie;
 • Gedisciplineerd innovatieprojecten en -processen sturen en structureren;
 • Een organisatiecultuur creëren waarin innovatie gedijt;
 • Over de grenzen van je eigen organisatie kijken.

Werkwijze

De opleiding wordt gegeven door Diederik van Leeuwen - Programmadirecteur I-Interim Rijk - en Drs. Gert Staal: innovatiemanagement-expert, docent en coach bij Nyenrode en directeur / bestuurder van de Total Innovation Foundation. In 9 masterclasses geeft hij, ondersteund door innovatie experts uit alle hoeken van de overheid, inzicht het onderwerp innovatiemanagement. De colleges worden ondersteund via een digitale leeromgeving met theoretische informatie en praktische tools. Een belangrijk onderdeel van de opleiding is van en mèt elkaar leren, daarom word je als deelnemer automatisch lid van de Verenigde Innovatie Professionals (VIPs) community. Een veilige plek voor uitwisseling van kennis en ervaringen met innovatiecollega’s van diverse disciplines uit verschillende rijksorganisaties.

Dit levert het op

Als je de opleiding met succes afrondt ontvang je het internationale certificaat Innovation Management System Government Professional (C-IMS GOV Pro). Dit bewijst dat je:

 • Meesterschap hebt op het vlak van innovatiemanagement en gedegen kennis over het belang, de waarde en impact van innovatiemanagement voor (overheids-)organisaties;
 • Het Innovation Maturity Model goed kent en zelfstandig Innovation Maturity Scans kunt afnemen;
 • Organisaties kunt helpen met een breed scala aan innovatiemethoden en -technieken om hun innovatievolwassenheid duurzaam te vergroten;
 • Vertrouwd bent met de complexe situaties waarbinnen een analyse rondom innovatiemanagement wordt uitgevoerd;
 • Een verbeter- of veranderstrategie kunt begeleiden evenals richting geven aan en ruimte maken voor duurzame innovatieprocessen;
 • Lid bent van de VIPs community, op de hoogte van de laatste vakkennis, deelneemt aan bijblijfsessies en toegang hebt tot exclusief studiemateriaal en handige innovatietools.
 • Het benodigde instapniveau hebt voor de vervolgopleiding tot assessor bij de TIM Foundation. Als assessor kun je een grondige, stevig onderbouwde analyse uitvoeren op de inrichting en werking van innovatieprocessen. Daarnaast ken je alle innovatietools en hulpmiddelen en kun je organisaties over het gebruik hiervan adviseren.

Start en aanmelding

De opleiding start op 10 maart 2023. Wees er snel bij, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wil je je direct aanmelden? Stuur dan een e-mail met korte motivatie naar innoverenmetimpact@rijksoverheid.nl. Voor de opleiding vindt een selectie plaats, kom je erdoorheen, dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Meer weten? Kijk op de website.