Werving en selectie levert ondersteuners voor het management

Ben je op zoek naar een ervaren managementondersteuner in vaste dienst van de Rijksoverheid met interesse in flexibel werken? Dan ben je bij Werving en selectie van UBR|EC O&P aan het juiste adres. Hier lees je meer over hoe Werving en selectie werkt.

Werving en selectie

Werving en selectie lost capaciteitsproblemen op.

Werving en selectie heeft een pool van managementondersteuners, ingeschaald in schaal 5 tot en met 10, die flexibel binnen de Rijksoverheid willen werken. De medewerkers kunnen voor kortere of langere periode bij een ander ministerie of op een andere afdeling gaan werken. Zij blijven gewoon in dienst bij hun eigen werkgever.

De afspraken worden in overleg met Werving en selectie vastgelegd in een detacheringcontract (IF). Denk daarbij aan de tijdsduur, inschaling en garantie dat de medewerker terug kan keren naar de oude werkplek.

Voordelen

Flexibele medewerkers uit de managementondersteuningspool hebben uiteraard voordelen, voor jou en voor de organisatie. Voor jou kan dat zijn:

  • de medewerkers hebben ervaring binnen de Rijksoverheid;
  • hebben vaak al op verschillende werkplekken gewerkt;
  • zijn direct beschikbaar voor een flexibele periode;
  • én je levert een bijdrage aan professionaliseren van tijdelijke managementondersteuning binnen de Rijksoverheid.

Tijdelijke detachering van managementondersteuners is een activiteit in het kader van het programma 'Implementatie leerlijnen en loopbaanstappen voor managementondersteuners bij het Rijk'. Dit programma wordt financieel ondersteund door het A+O fonds Rijk.

Meer informatie

Heb je vragen, wil je meer informatie of ben je in het aanbod geïnteresseerd? Neem dan contact op met Gerda Tamboer, telefoon 070 700 05 77 of via e-mail: gerda.tamboer@rijksoverheid.nl.

Hoort bij