Geen woorden maar daden!

Het was druk op 28 mei in het Zadkine College in Rotterdam. Op die dag was de Facta non Verba carriërebeurs waar Werken voor Nederland, onderdeel van UBR|EC O&P, met een stand aanwezig was.

Facta non Verba

Facta non Verba (geen woorden maar daden), is hét mobiliteitsplatform van de regio Rijnmond. Een intersectoraal samenwerkingsverband dat medewerkers ondersteunt bij het vinden van een nieuwe werkervaring of een structurele nieuwe functie. Facta non Verba wordt twee maal per jaar georganiseerd. De volgende editie is in september. Tijdens deze carrièredag waren medewerkers van verschillende bedrijven zoals Connexxion, Politie Rijnmond, RET, Belastingdienst, ANWB, gemeente Rotterdam, DHL, Rijksoverheid, Veiligheidsregio Rotterdam, KVK, Facilicom, Securitas en het Openbaar ministerie aanwezig. Kortom, een breed palet grote organisaties met functies in specialismen en op diverse niveaus.

Hoge opkomst

Voor medewerkers die mobiel willen worden kan een bezoek aan de beurs leiden tot verrassende contacten! Vanuit het Transferium van UBR|Ontwikkelbedrijf was ondermeer Bas Uding op de beurs aanwezig. Voor hem was het bekend terrein, want in de tijd dat hij medewerkers van voormalig VijfKeerBlauw begeleidde naar een nieuwe uitdaging, is hij ook deze beurs geweest. Het verschil met die eerste keer was dat de opkomst nu veel hoger was. Er waren zowel meer bezoekers als meer deelnemers.

Interessant voor alle niveau’s

Bas had op voorhand het idee dat er weinig partijen aanwezig zouden zijn met aansluiting op zijn ambities en werkniveau. Dit bleek deels waar. “Er waren inderdaad veel werkgevers voor de doelgroep MBO’ers. Er werden concrete jobs op dat niveau aangeboden.” Toch heeft Bas wel interessante contacten opgedaan waaronder netwerkgesprekken met de Belastingdienst en de gemeente Rotterdam. Hij heeft zelfs de toezegging gehad dat zijn CV zou worden gepitched in Rotterdam. Bas: “ik kan iedereen die mobiel wil worden aanraden om de volgende keer ook naar deze of een soortgelijke dag te gaan”.

Meer informatie

Voor meer informatie over ‘Facta non Verba’ of andere banenbeurzen kun je contact opnemen met Paul Stad.