Rijksoverheid prominent aanwezig op Java evenement!

Op 5 november presenteert de Rijksoverheid zich met een innovatieve stand op het jaarlijkse druk bezochte Java-evenement: J-Fall 2015. De Rijksoverheid laat daar zien dat bij de verschillende onderdelen en departementen op het gebied van Java heel veel gebeurt. Voor de aanwezige ontwikkelaars erg boeiend om te zien en te horen wat er binnen de Rijksoverheid allemaal voor ontwikkelingen plaatsvinden. Dit evenement wordt door de Nederlandse Java User Group (NLJUG) georganiseerd waar de overheid als business partner nauw mee samenwerkt.

Organisaties waar intensieve Java gebruikers werken, zijn namens de Rijksoverheid op de J-Fall aanwezig, zoals: Rijkswaterstaat, de Belastingdienst, Dienst ICT Uitvoering en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Zo laat UBR|EC O&P in combinatie met deze organisaties op de J-fall15 zien hoe innovatief de Rijksoverheid op een breed terrein bezig is met allerlei ontwikkelingen over Java toepassingen. Verder is het ook mogelijk om op de stand mee te doen met de hacking game van DUO.

J-Fall 2015

Dit jaar vindt het evenement plaats op een nieuwe locatie in Ede. De CineMEC is groter toegang en daardoor ruimer van opzet. De programmacommissie zorgt dit jaar bovendien voor een spraakmakend programma met nationale en internationale topsprekers. Het programma bevat 42 sessies van maar liefst 54 inspirerende sprekers. Dat zijn meer sessies en sprekers dan J-Fall ooit gehad heeft!

De sprekers

Arun Gupta zorgt voor zowel de sessie "Refactor your Java EE application using Microservices and Containers", als het hands-on lab "Docker and Kubernetes Recipes for Java Developers". Later op de dag geeft Ray Tsang een "how to" sessie over "Java-based microservices, containers and Kubernetes". Verder neemt Bert Ertman de presentatie "Microservices for Mortals" voor zijn rekening. UBR|EC O&P organiseert samen met de Belastingsdienst zelf ook twee sessies, “Van wetboek naar de online aangifte” en “Making of the… Aangifte app”. Naast deze zijn er natuurlijk nog veel meer presentaties, sessies en hands-on labs.

De Java-tafel

Binnen de Rijksoverheid bestaat sinds kort ook een interdepartementaal overleg met Java-betrokkenen, de “Java-tafel”. Deze wordt op initiatief van UBR|EC O&P 1 keer in de 2 maanden georganiseerd en krijgt een steeds grotere belangstelling. Deelnemers aan de tafel zijn onder andere de bezoekers van dit evenement. Op deze manier doen zij ook weer kennis op van de laatste ontwikkelingen en leggen zij contacten met vakgenoten om up-to-date te blijven met de ontwikkelingen in de markt.

Hoort bij