Weblogs

Blog Chris: Bedankt en tot over 4 jaar!

De vierjaarlijkse Paralympische Spelen zitten er weer op. Hoewel het jammer was dat er relatief weinig zendtijd was in vergelijking met de Olympische Spelen, konden we ze toch volgen via verschillende media en kennis nemen van de enorme successen van deze helden. Dat heeft mij heel wat uurtjes aan de televisie gekluisterd.

Helden

Want helden zijn het! Ze zijn geboren met een handicap of als gevolg van een ziekte of ongeluk gehandicapt geraakt. Ze hebben moed, doorzettingsvermogen en winnaarmentaliteit. Alleen hoef je geen (gehandicapte) topsporter te zijn om als held door het leven te gaan. Zeer frequent maak ik in een zogenaamde meet-and-greet (bijeenkomst tussen werkgevers en mensen met een arbeidsbeperking) kennis met helden die ontzettend gedreven zijn in het vinden van een leuke, mooi (maar vooral) duurzame baan. Zij hebben daar zeer veel voor over. Doorzettingsvermogen, optimisme, arbeidsattitude. Dat hebben zij niet alleen vandaag, ook gisteren en morgen. Ze zijn echt een inspiratiebron.

In ons systeem toelaten

De participatiewet is een gegeven en daaraan houden wij ons als Rijk. Mooier is als we de samenwerking en aanstelling van mensen met een arbeidsbeperking (van nature) in ons systeem toe laten. Je wilt niet weten over welke talenten en kwaliteiten de beoogde nieuwe collega beschikt. Het Rijk kan hiermee zonder meer haar voordeel doen. Realiseer je daarbij welke bijdrage je kan leveren aan een mooi en beter leven voor de kandidaat. Bij het vinden van talentvolle kandidaten onder de groep mensen met een arbeidsbeperking is de meet-and-greet een beproefd middel. Je hebt hier rechtstreeks contact met de kandidaten zelf en niet de eventuele begeleider of het bemiddelingsbureau. En het voordeel is dat er geen verplichting aan verbonden zit. Ik vind het een mooie manier om kennis te maken met heel gemotiveerde medewerkers.

Ook op zoek naar die helden?

Ik kan het iedereen aanraden om deel te nemen aan een meet-and-greet. En er zijn meerdere manieren om deze talentvolle kandidaten te vinden. Je staat er zeker niet alleen voor als je op zoek bent naar zo’n held. Meer weten? Neem contact op met mij.

Chris Lahnstein

Procesbegeleider banenafspraak bij UBR|EC O&P

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.