Weblogs

Blog Katja van den Berge: De personeelsplan TomTom

Vooruitkijken. Dat is wat ik graag doe in mijn eerste blog van dit jaar. In de achteruitkijkspiegel kijken doen we al vaak genoeg met alle verantwoordingen die we afleggen.

Achteruit kijken. Dat moet ook, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar de kunst is die informatie te gebruiken om eens goed door de vooruit op de weg voor je te kijken. En dan wel een blik die verder reikt dan de weg vlak voor je motorkap. Een blik die al voorbij de bocht komt die nog moet komen en die je helpt de omgeving te interpreteren. Het zou mooi zijn als je daar je organisatie-TomTom op in kunt stellen.

Veel organisaties zijn in beweging. Dan is het verstandig om plannen te maken, om voor te sorteren op ontwikkelingen waarvan je nu al weet dat ze gaan komen. Maar organisaties hebben niet altijd de kennis en tijd om bijvoorbeeld een toekomstbestendig personeelsplan op te stellen. Een strategisch personeelplan is absoluut geen invuloefening. Het is een proces waarbij je zorgvuldig te werk moet gaan wil je niet van de ingeslagen weg afraken. Een proces waarbij hulp wellicht gewenst is. UBR|EC O&P kan dan de wegenwacht zijn die adviseert, repareert, doorverwijst en wie weet bijstuurt. Alle disciplines van UBR|EC O&P doen daar gewenst aan mee, want we werken multidisciplinair.

Het is verstandig om plannen te maken. Om voor te sorteren op ontwikkelingen waarvan je nu al weet dat ze gaan komen.

Dat we ons vak verstaan horen we regelmatig van onze klanten. Zoals van Henk Blaauwgeers, hoofd Stafbureau van de Inspectie. Het schrijven van het strategisch personeelsplan duurde iets langer dan gepland. Henk: ‘Niet erg want we kozen voor kwaliteit in plaats van snelheid. Als je werkt aan`een strategisch personeelsplan lijkt me dat een juiste keuze.’
 

Katja van den Berge,

Directeur Expertisecentrum Organisatie en Personeel

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.