Weblogs

Blog Katja van den Berge: Mobiliteit is kwestie van gunnen

Mobiliteit in je carrière moet je jezelf gunnen of mobiliteit moet je gegund worden! Een spannende stap? Zeker. Zaak van de manager? Absoluut. Maak mobiliteit bespreekbaar en vooral mogelijk!  

Ik weet het. Ik praat makkelijk. Zelf ben ik ‘mobiel opgegroeid’. Als trainee was ik in korte tijd op diverse plekken werkzaam en  ervaarde vooral de voordelen. Daarom ben ik het regelmatig wisselen van plek of werk na het traineeprogramma altijd blijven doen. Ander werk zorgt ervoor dat ik mijzelf verder ontwikkel, op allerlei gebieden. Maar vooral ook dat werk leuk en ik zelf daarmee gezond blijf. Ik stel me regelmatig de vraag of ik nog op de juiste plek zit, of ik mijn talent voldoende kan inzetten. Als ik twijfel, begin ik al om me heen te kijken.

Mobiliteit moet je jezelf gunnen, zeg ik altijd. Zeker als je al een tijd lang hetzelfde werk doet. Dan werk je eigenlijk op de automatische piloot. Niet doen. Niet goed voor de organisatie, maar vooral niet goed voor jezelf. Wacht niet met ander werk zoeken tot een carrièrestap een verplichting wordt. Over verplichte mobiliteit zouden we het sowieso niet moeten hebben. Natuurlijk kun je het niet altijd voorkomen. Maar als het kan, voorkom het dan! Want veranderingen, in welke vorm dan ook, zie je meestal aankomen. Dan is het tijd om in beweging te komen.

Manager, maak mobiliteit bespreekbaar en vooral mogelijk!

Bij het in beweging komen van de medewerkers spelen managers een belangrijke rol. Maar wat blijkt. Managers belemmeren vaak  de mobiliteit van medewerkers. Sorry collega’s, het is de harde waarheid. Natuurlijk wil je als manager een goede medewerker graag behouden. Maar ook hier is het een kwestie van gunnen. Gun die medewerker een andere uitdaging als je ziet dat hij/zij daar aan toe is. Leeftijd maakt dan niet uit. Maak mobiliteit actief bespreekbaar. Doe het, durf het. Ook als de medewerker niet ziet of wil zien dat ander werk beter is. Mobiliteit: promoot het naar je medewerker én help.

Het mooie is dat onze werkgever allerlei middelen en mensen ter beschikking stelt om een andere werkomgeving te vinden. Binnen maar zeker ook buiten de Rijksoverheid. Niet alleen UBR|EC O&P staat daarvoor aan de lat hoor. Kijk maar eens op het Rijksportaal, de website ubrijk.nl/ecop en specifieke websites als Mobiliteitsbank.nl en Werkenaanjewerk.nl. Veel collega’s zijn bezig met mobiliteit. Wat zou het mooi zijn als we de krachten hierin nog meer bundelen en samenwerken waar dat kan en nodig is. Dat moeten we onszelf en als gezamenlijke ‘Personeel en Organisatie supermarkt’ vooral de klant gunnen!

Katja van den Berge,

Directeur Expertisecentrum Organisatie en Personeel

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.