Weblogs

Blog Katja van den Berge: Kip zonder kopstress

Een berg ligt voor me. Langzaam klim ik naar de top. Daar aangekomen kijk ik naar het dal en… schrik me rot! Ik zie mezelf. Ik loop als een kip zonder kop in het rond. Een droom? Een nachtmerrie? Nee, het was de harde werkelijkheid, die ik tijdens een zogenaamde ‘geleide meditatie’ mezelf voorschotelde.

Ik zag iemand in het dal die geen idee had van wat ze aan het doen was. De sessie was leerzaam. Het verbeelde hoe ik op dat moment in mijn werk zat. Het leerde me ook op tijd dit moment te herkennen. Hard werken. Daar is niets mis mee. Maar wel als het niets oplevert en je alleen maar aan het rennen bent. Ik herkende de stress die langzaam een negatieve lading kreeg. Maar iedereen zal anders vanaf die top het dal in kijken. Wat zie jij en vooral hoe reageer jij dan?

Stress herkennen begint bij jezelf. Het is ook een verantwoordelijkheid die je moet nemen zodat het beheersbaar blijft. Want stress komt vaak niet alleen door werkdruk. Meestal spelen ook privé omstandigheden mee. Na mijn ‘top down’ sessie ging ik gelijk op zoek naar de oorzaak. Waarom liep ik in dat dal als een kip zonder kop in het rond? De oorzaken had ik al snel gevonden. Sterker nog, een stemmetje had al eerder STOP geroepen. Toen had ik het genegeerd. Nu pakte ik de oorzaken aan. Op het werk en privé.

‘Stress herkennen begint bij jezelf’

Voor de werkhobbels kon ik hulp krijgen van de werkgever. Als manager gaf het me ook kennis die ik door kon en kan geven aan medewerkers. Maar dan moet ik wel eerst de signalen opvangen dat een medewerker die hulp nodig heeft. Ook al sta je er als manager voor open, medewerkers zijn soms heel goed in het verhullen van het feit dat de emmer over aan het lopen is. Werkdruk en de gevolgen moeten  uit de taboe hoek. Daarom moeten managers negatieve stress en de gevolgen bespreekbaar maken. En medewerker, geef signalen af en praat. Het helpt echt en lucht op. Het zet je ook weer op het juiste spoor.

Een kip zonder kop moment herken ik nu bij mezelf en anderen. Ik help indien nodig. UBR|EC O&P doet dat, met al haar kennis en kunde ook. Wat een heerlijk gevoel moet dat geven!

Katja van den Berge,

Directeur Expertisecentrum Organisatie en Personeel

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.