Weblogs

Veel (werk-)plezier met je eigen unieke talent

Een behoorlijke hoeveelheid onderzoeken laat zien dat werk doen wat niet bij je past een van de grootste oorzaken is van stress en burn-out. Je voelt je energie letterlijk wegstromen. Je dagelijks werk wordt zo een slepende zaak en put je uit. Een zelfde hoeveelheid onderzoeken laten zien dat werk doen wat wel bij je past een enorme bron van werkplekzier kan zijn. Doen wat bij je past geeft voldoening, energie en laat je boven jezelf uitstijgen.

Aan het woord Margo Scholtes over een belangrijke sleutel voor meer plezier in je werk. Namelijk: je eigen unieke talent!

Wat is jouw talent?

Wat is jouw talent? Dat is niet altijd de makkelijkste vraag om te beantwoorden. Talent is een natuurlijk vermogen of eigenschap om iets goed te kunnen. De focus ligt op datgene waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Iedereen heeft talent! Dat is wat jou uniek maakt. Je eigen talenten zijn zo vanzelfsprekend, dat maakt het soms lastig om ze concreet te benoemen. En eerlijk is eerlijk, het ligt ook niet altijd in onze aard om hardop te zeggen waar we goed in zijn.

Doen wat bij je past

Waar ben jij goed in? En waar krijg jij energie van? Deze vragen zijn, zeker met behulp van je omgeving, een stuk makkelijker te beantwoorden. Dat is stap 1. Weten wat jouw unieke talenten zijn.
Hoe meer je doet waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, des te meer plezier je kan hebben in je werk. Dat hoeft niet altijd te betekenen dat je op zoek moet naar een andere baan. Je kan in overleg met je leidinggevende ook kijken welke taken of projecten je zou kunnen doen. Of verdieping zoeken in je huidige functie. Wil je toch een overstap maken? Dan kan je gerichter zoeken naar een functie die bij je past. En bij sollicitaties kan je je beter onderscheiden als je naast je vaardigheden ook je talenten kan benoemen. Recruiters geven aan dat dit steeds belangrijker wordt op de arbeidsmarkt.

Iedereen blij

Van werken vanuit je talenten wordt iedereen blij. Je komt beter tot je recht en ervaart vast en zeker een stuk meer voldoening en plezier. Dat vertaalt zich ook in een betere en prettige samenwerking en communicatie met collega’s en (project-)team en betere organisatieresultaten.

3 tips om mee te beginnen

  1. Vraag je omgeving, collega’s, leidinggevenden, vrienden of familie om jouw specifieke eigenschappen te benoemen.
  2. Neem even de tijd om stil te staan en te bekijken van welke werkzaamheden je energie krijgt.
  3. Bekijk voor jezelf welke activiteiten energie kosten.

Op de Mobiliteitsbank vind je tools die jou op weg helpen, zoals de 360 graden scan of het persoonlijke ontwikkelplan. Lees ook de ervaringen van rijkscollega’s die aan de slag zijn gegaan met hun talenten.

Meer informatie?

Heb je vragen over dit blog of wil je advies of even sparren? Neem dan contact op met een van onze loopbaanadviseurs via projectbureauLenT@rijksoverheid.nl. Je kunt natuurlijk ook terecht bij de loopbaanadviseur van je eigen organisatie.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.