Vacatures Flexpitality

Programma Flexpitality is op zoek naar nieuwe collega's. Bekijk de openstaande vacatures.

Data Analist Flexpitality Lab

Standplaats:                Den Haag

Contractduur:            3-12 maanden

Uren per week:          32-40 uur

Salarisniveau:             Schaal 12/13

Niveau:                        Master

Vakgebied:                  Datawetenschap, Wiskunde, ICT, Informatievoorziening

Dienstverband:          Detachering/Inhuur

Tariefindicatie:           €110-€120

Functieomschrijving

Het programma Flexpitality streeft naar toegankelijk, veilig, gastvrij en bewegingsvrij bezoek aan – en verblijf in Rijksgebouwen. We ontwikkelen 'seamless office journeys' voor bezoekers en medewerkers.

Flexpitality zet innovatieve technologie in op de verschillende stappen van de journey om dat te bereiken. We onderzoeken de effecten op beleid, organisatie, mens, gebouw, informatie en technologie en realiseren werkende ontwerpen voor dienstverleners.

In de werkwijze van het programma wordt een kernteam voorzien; Flexpitality Lab. Dit team is permanent (niet per se fulltime) beschikbaar om de beoogde oplossingen van het portfolio snel te realiseren en de werking te bewijzen. Waar bestaande oplossingen gekozen worden toetst het team de werking en inzet ten behoeve van de doelstellingen van het programma. Anders wordt de oplossing ontwikkeld of samengesteld.

De Data Analist in het team zorgt voor de opzet en realisatie van het genereren, opslaan, ontsluiten en gebruiken van data, doet de data-analyse, maakt datavisualisaties, stemt af met datamanagement/architect en IAM/Security. De Data Analist is slim, creatief en communicatief sterk.

De Data Analist zorgt voor heldere antwoorden en adviseert bij de eerste stap naar nieuwe inzichten op het gebied van (Big) data. Je creëert, verzamelt, analyseert en interpreteert relevante (informatie)bronnen en vertaalt dit naar (stuur)informatie, klantinzichten en adviezen. Hiermee wordt input voor beleid en de primaire dienstverlening geleverd. Met jouw vaardigheden weet je de professionaliseringsslag en kwaliteitsverbetering van werkprocessen te voeden. Je hebt een actieve rol in het initiëren van rapportages, adviezen en trendanalyses waarmee je impact weet te creëren. Je vertaalt (samen met het team) informatiebehoefte van management, leidinggevenden, medewerkers en stakeholders naar het meest passende onderzoeksmiddel/-methode voor de data-analyse en weet dit via mooie visualisaties goed over te brengen.

Je voorziet in informatie/inzicht waarbij de uitkomsten een omvangrijk (maatschappelijk, bedrijfskritisch en imago) belang hebben. Met jouw scherpe analyses en modelleertechnieken weet je informatie om te zetten naar bruikbare inzichten voor zowel de dienstverleners in de bedrijfsvoering als de ambtenaren die zij ondersteunen.

Functie-eisen

We zoeken een Data Analist op academisch niveau met een praktische benadering (focus op doen/maken) die goed kan samenwerken en communiceren, agile kan werken, over eigen grenzen kan kijken en vanuit eigen (5 jaar relevante) ervaring in te zetten technieken kan beoordelen en daarover kan adviseren. Kennis van de bedrijfsvoering binnen de Rijksoverheid en data-analyse tools en technieken is daarbij een must.

 • Kennis van SQL en analysetools (bijv. noSQL, KNIME, SAS, Rapid Miner).
 • Kennis van open source data platformen (bijv. Hadoop, Spark, Java, Python, R, Kafka).
 • Kennis van datavisualisatie (bijv. Power BI, Micro Strategy, Qlikview, Tableau).
 • Sterke adviesvaardigheden.
 • Een klant- en resultaatgerichte aanpak
 • Sterke planmatige en organisatorische vaardigheden
 • Kennis van en ervaring met Agile werken

Competenties

 • Analytisch
 • Pragmatisch
 • Organisatiesensitief
 • Overtuigingskracht
 • Resultaatgericht
 • Verbindend
 • ‘Can do’ mentaliteit