Maak online kennis met de Rijksoverheid op 26 maart!

Melissa Visser en Arjen Joppe kwamen als student allebei via een meetup van Rijks I-Stage in contact met de Auditdienst Rijk, verantwoordelijk voor de controle van de jaarboeken bij alle rijksorganisaties. Ze liepen er stage, studeerden af en werken er nu allebei als trainee. Wat ga jij doen bij het Rijk? Ontdek de mogelijkheden op 26 maart, tijdens onze nieuwe kennismakingsronde.

Melissa Visser, afgestudeerd in Forensische ICT, wilde zo veel mogelijk ervaringen uit de praktijk opdoen. Ook in coronatijd. Dus probeerde ze tijdens haar stage zo veel mogelijk te bellen met haar nieuwe collega’s en videovergaderingen bij te wonen om informatie op te halen. Het contact op afstand ging heel goed, merkte ze. ‘Elke week overleg met mijn stagebegeleider over de voortgang van mijn project, bijvoorbeeld. En ook mijn collega’s waren heel toegankelijk.’ Dat is dan ook haar tip voor nieuwe stagiairs: maak contact en stel veel vragen.

Melissa en Arjen met stagebegeleider (links)

Arjen Joppe heeft Integrale veiligheidskunde gedaan, maar wist goed waarom hij een I-stage wilde doen: ‘Binnen de Rijksoverheid is heel veel mogelijk als je laat zien dat je gemotiveerd bent en weet wat je wilt leren.’ Je levert echt een bijdrage aan de maatschappij, is zijn ervaring. ‘Als je het goed doet, wordt bij het Rijk ook echt wat met je producten gedaan.’

Nieuwe meetup op 26 maart

Ben je net als Arjen en Melissa geïnteresseerd in een stage met maatschappelijke impact? Wil je weten welk IT-werk je kunt doen bij de Rijksoverheid? Op 26 maart organiseert Rijks I-Stage een online meetup om de Rijksoverheid meer gezicht te geven. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen aan Belastingdienst, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, Auditdienst Rijk, Shared Service Center ICT voor het ministerie van Justitie en Veiligheid, Dienst ICT Uitvoering (DICTU), Centraal Planbureau en Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

De Rijks I-Stage online meetup heeft reeds plaatsgevonden en je kunt je hiervoor niet meer aanmelden.