Doe mee met de Online Bijeenkomst ‘Vitaliteit door Verbinding’ op 12 juni | voor en door Rijkscollega’s

Hoe hou je verbinding met jezelf en anderen in tijden van Corona? Hoe blijf je fysiek en mentaal vitaal in onzekere en uitdagende tijden? Hoe breng je zingeving en voldoening in je werk?

Ontdek hoe vitaliteit en verbinding samengaan – juist in uitdagende tijden – tijdens de Mindful Rijk Online Bijeenkomst ‘Vitaliteit door Verbinding’ op vrijdagochtend 12 juni

Meld je aan door een mailtje naar info@mindfulrijk.nl en stuur dit bericht gerust door naar Rijkscollega’s die je ook wilt uitnodigen.

Wat kun je verwachten?

Je ontvangt de dag voor de bijeenkomst inloginstructies (WEBEX). We beginnen en eindigen gezamenlijk en verkennen hoe vitaliteit en verbinding voor jou speelt in deze tijd. In het midden zijn er twee workshoprondes met tussendoor ruime gelegenheid voor pauze.

In beide rondes kun je kiezen uit de volgende vier sessies: 

  • Mindfulness en Werkgeluk door Suzanne Nieuwenhuis-Mekking en Inge Witkamp
  • Eenzaamheid; een zoektocht naar verbinding, met jezelf en de ander door Corien Brouwer,  Philip van der Linde en Hong-Ling Chi
  • Zorg voor jezelf met de Growth Mindset door Sheraz Kazmi
  • Yoga en Verbinding door Sandra Molenhuis

Na deze bijeenkomst heb je inspiratie en praktische tools om verder te gaan met vitaliteit en verbinding.

Mindful Rijk Challenge

De workshops:

Mindfulness en Werkgeluk door Suzanne Nieuwenhuis-Mekking & Inge Witkamp

Zoek jij meer zingeving, voldoening en plezier in je werk? En wil je je bevlogenheid vergroten? Dan is de workshop Werkgeluk & Mindfulness echt iets voor jou! Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gelukkige en bevlogen medewerkers productiever en creatiever zijn én beter samenwerken. Ze zijn minder vaak ziek en kunnen beter tegen stress. Wat zorgt er nu voor dat de ene collega veel meer werkgeluk en vitaliteit ervaart dan de andere?

In deze interactieve workshop leer je de basis van Werkgeluk & Mindfulness en wat de voordelen zijn voor jou én voor de organisatie. Je wordt uitgedaagd om te onderzoeken wat energie geeft én kost en wat jouw sterke kanten zijn. Na afloop kan je direct aan de slag om je eigen werkgeluk en bevlogenheid te vergroten.

Eenzaamheid; een zoektocht naar verbinding, met jezelf en de ander door Corien Brouwer, Philip van der Linde en Hong-Ling Chi
 
In deze interactieve sessie beginnen we met een korte meditatie en introductie van het thema.
Vervolgens neemt Corien Brouwer (spreker en talentmanager bij UBR| I-Interim Rijk) je mee in haar inspirerende persoonlijke verhaal. Hoe een helende reis via eenzaamheid heeft geleid tot diepere inzichten, verbinding met haarzelf en met anderen. Kwetsbaar en krachtig tegelijk.

Gedurende de sessie vragen we je om na te denken en te voelen wat eenzaamheid betekent in jouw leven. Wat heb jij nodig voor een betere verbinding met jezelf en de ander?
Daarna word je uitgenodigd om te participeren in een gezamenlijk gesprek waar we onze belevingen delen, ideeën uitwisselen en formuleren we tips en mogelijke keuzes. 

We sluiten gezamenlijk af met een meditatie.

Zorg voor jezelf met de Growth Mindset door Sheraz Kazmi en Selma Ouichaoui

Abraham Lincoln zei ooit: ‘Geef me zes uur om een boom om te hakken, de eerste vier zal ik besteden aan het slijpen van de bijl.’ Je bent vaak zo druk in het (werk)leven dat je geen tijd neemt om ‘je bijl te slijpen’. Hoe zorg je dat je gezond, gemotiveerd en veerkrachtig blijft, ook al sta je onder hoge druk? Hoe maak je in turbulente tijden ruimte vrij om goed voor jezelf te blijven zorgen? In deze workshop leer en ervaar je hoe de growth mindset daarbij kan helpen.

Yoga en Verbinding

Verbinding en vitaliteit gaat ook over contact maken met je lichaam. Yogadocente en Levensstijlcoach Sandra Molenhuis (Ministerie van Defensie) neemt je mee in hoe je kunt verbinden met je lichaam aan de hand van verschillende yogaoefeningen.