Terugkijken: bijeenkomst ‘Vitaliteit door Verbinding’

Meer dan 100 Rijkscollega’s deden 12 juni mee aan de Mindful Rijk Online Bijeenkomst ‘Vitaliteit door Verbinding’. Bijzonder waardevol om samen dit thema te verkennen in tijden van Corona. Er waren verschillende sessies waarin de onderwerpen mindfulness, werkgeluk, eenzaamheid, verbondenheid, growth mindset, zelfzorg en yoga aan bod kwamen. Hieronder zie je een visuele weergave van de bijeenkomst en kun je gedeeltes terugkijken.

We peilden aan het begin en einde met de ‘verbondenheidsmeter’ en de ‘vitaliteitsmeter’ en zagen een significante stijging:

Mindful Rijk

Veel Rijksorganisaties waren vertegenwoordigd. De meeste mensen hebben hun collega’s niet of nauwelijks in het echt gezien de afgelopen drie maanden:

Mindful Rijk

Er waren veel hoogtepunten en er werden concrete voornemens gezet om die inspiratie ook om te zetten in actie:

Wat was voor jou het hoogtepunt/ grootse inzicht deze ochtend?

Mindful Rijk

Waarmee wil je concreet aan de slag/ welke intentie neem je mee?

Mindful Rijk

Mindfulness en Werkgeluk (door Suzanne Nieuwenhuis-Mekking en Inge Witkamp)

Suzanne Nieuwenhuis-Mekking is Chief Happiness Officer, oftewel expert werkgeluk, en samen met Inge Witkamp, Founder Mindful Rijk, presenteerden zij de workshop Mindfulness en Werkgeluk. In deze sessie ontdek je de wondere wereld van Mindfulness, Sterke Kanten en Werkgeluk. Naast een stuk theorie krijg je een flink aantal oefeningen en praktische tips aangereikt zodat je naderhand direct aan de slag kunt met het vergroten van je eigen werkgeluk!

Eenzaamheid; een zoektocht naar verbinding met jezelf en de ander (door Corien Brouwer, Philip van der Linde en Hong-Ling Chi)

Na een korte landingsoefening en een toelichting op het thema eenzaamheid door Philip van de Linde volgde het persoonlijke verhaal van Corien Brouwer over haar zoektocht naar haar eenzaamheid. Hoe zij ontdekte dat ze eerst een echte verbinding met zichzelf moet aangaan voordat zijn verbinding met een ander kan maken. Philip eindigde de sessie met een compassie meditatie.

Hieronder een aantal reacties van deelnemers van onze sessie:

‘Veel herkenning in mijn gevoel van eenzaamheid.’
‘Verbazing dat eenzaamheid in eerste instantie niets met een ander te maken lijkt te hebben’.
‘Interessant om verder te lezen over het onderwerp. Ik ontvang graag je boekenlijst.’
‘Dank voor het open en kwetsbare verhaal van Corien.’

Zorg voor jezelf met de Growth Mindset (door Sheraz Kazmi en Selma Ouichachoi)

Mindful Rijk

Sheraz Kazmi helpt mensen, teams en organisaties van binnenuit groeien en samen met Selma Ouichachoi presenteerden zij de workshop Growth Mindset. Sheraz: ‘Afgelopen vrijdag hebben wij met veel plezier een inspiratiesessie gegeven over “Verbinding met jezelf”. In een turbulente periode zoals deze is het vaak een uitdaging om dicht bij jezelf te blijven. Hoe doe je dit en wat doet het met je als je niet dicht bij jezelf blijft?’

Tijdens de sessie werd er dieper ingegaan op:

  •  Leren en ervaren hoe een growth mindset je kan helpen een beter werkritme aan te nemen.
  •  Hoe zorg jij voor jezelf tijdens werk en wat voor impact heeft het op je in het algemeen?
  •  Hoe kun je bewust schakelen tussen een fixed en een growth mindset?

'We gingen dieper in op mentale vitaliteit, sociaal emotioneel vitaliteit, fysieke vitaliteit en zingeving. Hoe rituelen en routines je op weg kunnen helpen naar meer verbinding. Maar ook hoe leren nee zeggen en je kwetsbaar opstellen belangrijk is voor de verbinding met jezelf en anderen', aldus Sheraz.