Deelnemers geïnspireerd door online festival Fluitend naar je Werk van Mindful Rijk

Hoe zorg je ervoor dat je op termijn weer fluitend naar kantoor kunt gaan? Wat zijn de ingrediënten van werkplezier en hoe kan je die doelbewust ontwikkelen en in je werk brengen? Dat was de insteek van het online festival ‘Fluitend naar je Werk’ van Mindful Rijk. Met 5 themasessies zijn deelnemers (ruim 800 aanmeldingen) aan het festival geïnspireerd met concrete tips en handvatten om zelf aan de knoppen van meer werkplezier te draaien.

Kleine samenvatting

Deelnemers gingen in de workshops aan de slag met:

  • het vinden van balans tussen  ‘lekker aan het werk’ en ‘stug doorgaan’;
  • wat je kan doen om weer in flow te komen als je werk tè of juist te weinig uitdagend is;
  • hoe je met Werkdesign speelse en creatieve elementen toe kan voegen aan je werkdag om meer plezier, creativiteit te ervaren;
  • hoe bewust luisteren, met frisse oren, tussen de regels door en vooral naar wat er niet gezegd wordt, zorgt voor meer verbinding, energie, inspiratie en diepgang;
  • hoe mindfulness kan helpen bij het omarmen van het hybride werkmodel binnen de Rijksoverheid. Daarbij werd gebruik gemaakt van een canvas om een persoonlijk plan te maken waarmee je je ideale hybride werkweek vorm kan geven. Dit canvas is hier te downloaden.

Beoordeling door deelnemers: 'Leuk, afwisselend, inspirerend, interactief, informatief, praktisch, relevant en toepasbaar in de dagelijkse praktijk.'

Trainingen voor meer mindfulness, bevlogenheid en flow

Het festival gaf deelnemers de gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken de trainingen van Mindful Rijk. Wil je daar meer over weten? Kijk dan op onze website. Of ga naar het LOC (Leer- en Ontwikkelcampus van UBR). Hier vind je een overzicht van de trainingen en workshops en de eerstvolgende startdatum.